Annons

Flink går - Matsenius tar över?

Innebandytränaren Peter Flink hänger inte med Växjö VIpers upp i ettan.
Högst upp på Växjö IBK:s önskelista som ny tränare finns Ingelstads damtränare Viktor Matsenius.
Sport • Publicerad 21 mars 2006

Viktors kontrakt med Ingelstad löper ut efter den här säsongen. Han har fått en förfrågan om att träna Växjös satsande herrlag.

- Ännu så länge vill jag helst inte kommentera min framtid som innebandytränare. Jag kan bara konstatera att jag vill finnas i en förening som har klara och tydliga målsättningar, säger Viktor Matsenius.

Annons

Har spelat i elitserien

30-åringen har själv spelat i elitserien för Storvreta och Uppsala City. Han har sedan gjort sig ett aktat namn som tränare i bland annat schweiziska toppklubben Winterthur och damklubbarna i Årsta och Ingelstad.

Viktor Matsenius stortrivs med sitt lärarjobb vid innebandylinjen vid Växjö Fria Gymnasium. Han börjar rota sig som smålänning.

- Till 99 procent stannar jag i Växjö. Jag kanontrivs på Växjö Fria, säger Viktor.

n n Hur ser du på att coacha ett herrlag?

- Lockande, svarar Viktor Matsenius.

Peter Flink kommer att fullfölja säsongen med Växjö IBK:s DM-final mot Sävsjö som avslutning 9 april. Att Peter gjort ett bra jobb står utom allt tvivel.

- I år har Peter fört laget tillbaka till division 1, men tyvärr kan inte Peter nästa år lägga ned den tid som krävs för att vara huvudtränare, skriver Fredric Fagerberg, sportchefen, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons