Annons

Flitig Borg vill göra fler mål

Freddy Borg har bara missat en av Östers matcher den här säsongen.
I veckan har den ståtlige skåningen haft lite känning i ena knät och kört rehabträning, men söndagens kvalmatch mot Qviding missar han inte gärna.
Sport • Publicerad 29 oktober 2010
Freddy Borg satsar högt.
Freddy Borg satsar högt.Foto: Lena Gunnarsson

– Jag vet inte så mycket om Qviding mer än att de kommer från Göteborg, säger Borg.

Under säsongen har Freddy Borg varit den flitigaste Österspelaren och bara missat en match - bortamatchen mot Landskrona där han hade feber och Öster föll tungt med 0–4. I de 29 matcher han har startat har han ensam stått för en fjärdedel av Östers målfabrikation.

Annons

Sju mål och lika många målgivande passningar har det blivit från den 26-årige trelleborgaren, oftast med den känsliga vänsterfoten.

Inget annat lag i superettan har en intern skytteligavinnare som gjort så få mål som i Öster. Därför är det heller inte konstigt att Öster är det lag som har gjort minst mål i superettan med totalt 30 stycken.

– Vi har inte spelat tillräckligt bra offensivt helt enkelt och det gäller hela laget. Sedan har vi inte haft den där riktiga målskytten heller. Jag är egentligen ingen naturlig målskytt utan mer en framspelare, säger Freddy Borg som spelar på den position han blir uttagen till.

– Men jag trivs bäst som offensiv mittfältare.

Hans Gren har under sin tid som Östertränare spelat med Borg både på mittfältet och som forward.

– Han är användbar på båda platserna, men det beror på hur jag rent taktiskt väljer att formera laget, säger Gren.

Att Öster har problem med målskyttet håller inte Hans Gren med om.

– Om man räknar målen på de sex senaste matcherna jämfört med de 24 första ligger vi rätt bra till, säger Östertränaren.

Och visst ligger det något i det resonemanget eftersom Öster har gjort nio mål på de sex senaste matcherna och 21 mål på de 24 inledande i serien.

Kvalmotståndaren Qviding är det lag som har släppt in minst mål i division 1 södra – 22 stycken i baken och dubbelt så många gjorda framåt.

Annons

Nu stundar en kvalfylld söndag i Göteborg följt av returmöte i Växjö nästa lördag.

Freddy Borg ser det som en fördel att börja på bortaplan.

– Det gäller att vi är kompakta och framförallt inte släpper in något mål. Det är viktigt att försöka hålla nollan på bortaplan och mot Qviding ska vi nog också kunna göra några mål framåt, säger Freddy Borg.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons