Annons

Flyttas ned – överväger rättsliga åtgärder

Franska fotbollsklubben Amiens överväger rättsliga åtgärder sedan det beslutats att den pågående säsongen ställs in och att laget flyttas ned från herrarnas högstaliga.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2020
Saman Ghoddos, till höger, och hans Amiens ser ut att flyttas ner till den franska andradivisionen efter att ligaorganisationen beslutat att ställa in resten av säsongen. Arkivbild.
Saman Ghoddos, till höger, och hans Amiens ser ut att flyttas ner till den franska andradivisionen efter att ligaorganisationen beslutat att ställa in resten av säsongen. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Amiens låg näst sist i Ligue 1 när coronapandemin i mars satte stopp för fortsatt spel. Men det återstod tio omgångar och laget, som bland annat innehåller tidigare Östersundsspelaren Saman Ghoddos, hade bara fyra poäng upp till säker mark.

– Min första känsla är att det är orättvist eftersom Amiens inte ges chansen att kämpa hela vägen in för att hänga kvar, säger klubbens ordförande Bernard Joannin.

Annons

– Det här är inte idrottslig rättvisa, jag upplever att det är ett orättvist beslut och mitt jobb är att försvara Amiens.

Joannin poängterar att det fanns 30 poäng kvar att spela om och undrar varför andra sporter i landet, som basketen och rugbyn, valt att inte degradera några lag. En mer rättvis lösning vore att utöka nästa säsong med två lag, och att då fyra lag i stället för två flyttas ner.

Även jumbon Toulouse, som låg tio poäng bakom Amiens när spelet stoppades, funderar på rättsliga åtgärder.

– Vi vet ännu inte om vi kommer att ta det dit, det är för tidigt att säga, men vi förbehåller oss rätten att ta den vägen, säger klubbordföranden Olivier Sadran.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons