Annons

Foppa sensationell värvning av Lakers

Peter Den Store, Foppa, Kungen av Denver.
Kalla honom vad ni vill.
Nu är han klar.
För Växjö Lakers!
I dag signerade Peter Forsberg ett tremånaderskontrakt med den storsatsande hockeyklubben.
- En stor dag för svensk ishockey, säger Lakersordföranden Mats Elmlund.
Sport • Publicerad 1 april 2004

Peter Forsberg anses allmänt som världens bäste ishockeyspelare. Den Öviksfostrade superstjärnan i Colorado behöver ingen närmare presentation. Han har vunnit allt: Stanley Cup, VM, OS och NHL:s poängliga.

Han saknar bara en sak: ett SM-guld.

Annons

- Jag har hela tiden sagt att jag ska spela minst en säsong till i Modo innan jag lägger av. Det löftet står jag fast vid, men min första klubb efter hemkomsten till Sverige blir Växjö där min kompis Shjon Podein spelat senaste säsongen, avslöjar Foppa för Smålandsposten.

Podein nyckeln

Det är just den i Växjö helgonförklarade Shjon Podein som är den direkta anledningen till att Peter Forsberg nu sensationellt är klar för en svensk klubb som inte ens spelar i elitserien.

Det var Foppa som gav Podein rådet att spela i Sverige.

Nu är det Shjon Podein som övertalat Foppa att följa med honom tillbaka till Sverige och Växjö.

För Peter Forsberg har inte bara lovat Modo att återvända till Övik.

Han har även lovat Shjon Podein att de båda ska återförenas på isen.

Nu blir det av.

I Växjö av alla ställen.

Delad säsong med Modo

Annons

- Jag har haft en fantastisk tid i Växjö och längtar redan tillbaka. Växjö Lakers med sitt otroliga publikstöd och alla vänliga människor blir en perfekt klubb för Peter och mig att återförenas i. Visst fick jag tjata lite grann, men Peter gav med sig till slut. Tanken är att vi ska spela i Växjö under höstsäsongen och sedan, efter juluppehållet, ansluta till Modo för att vinna det där SM-guldet Peter saknar, berättar Shjon Podein.

24 företag finansierar

Lakers värvarboss Patrik Åkesson har lyckats ännu en gång. Redan Podein var en sensation. Men hur lyckas man få Foppas underskrift på papper?

Åkesson vill inte kommentera hur finansieringen lösts, men källor till Smålandsposten uppger att inte mindre än 24 Växjöföretag gått samman för att betala Forsbergs och Podeins löner. De 24 företagen bidrar, enligt våra källor, med 400 000 kronor var, vilket ger 9,6 miljoner kronor. Av dessa uppges Foppa erhålla 6,2 miljoner kronor medan Podein får nöja sig med drygt hälften, 3,4 miljoner.

Presenteras i kväll

Klockan 17.00 i kväll presenteras Peter Forsberg officiellt som Lakers spelare vid en presskonferens i Folkparken. Eftersom Colorado redan är klara för Stanley Cup och Peter Forsberg fortfarande dras med skadeproblem har Colorado gett honom fem dagars ledigt för att åka till Sverige och offentliggöra övergången.

Artikeln gick att kommentera fram till klockan 17.00.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons