Annons

Förbannad Karlsson utvisad för Växjö DFF: ”Vad är det för pissregler?”

Först skrek Stefan Karlsson mot domaren och fick gult kort, sen blev han utvisad.
Växjö DFF:s assisterande tränare är kraftigt kritisk mot att han, och andra, straffas för att visa känslor.
– Det är bullshit att det skulle främja fotbollen, säger han.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2021
Stefan Karlsson tycker att känsloyttringar inom fotbollen måste tillåtas i högre utsträckning.
Stefan Karlsson tycker att känsloyttringar inom fotbollen måste tillåtas i högre utsträckning.Foto: LENA GUNNARSSON

Växjö DFF förlorade borta mot Piteå, men direkt efter match var det gästernas assisterande tränare Stefan Karlsson som hamnade i rampljuset.

Han hade tidigare fått ett gult kort då han reagerat kraftigt mot ett antal domslut. Sen blev han också utvisad.

Annons

– Jag gick för långt i den här matchen och det blev personligt, så det är onödigt av mig. Men var kommer den frustrationen ifrån?, säger Stefan Karlsson och fortsätter:

– Det är en sån jävla skyddad verkstad att vara domare i dag och det här menar jag verkligen inte som något personligt mot dagens domare, men... hela domarförbundet, jag vet inte om det är de som sätter upp riktlinjer för hur de ska bete sig och för vad de ska trycka på, men det handlar ju om helt banala grejer.

– Jag och Maria får inte stå upp samtidigt och vi får skällning för det på tilläggstid för att ”då kan det hända grejer”. Vad kan hända? Är det någon sorts invasion på gång och vi måste gömma oss?

– Jag får också en tillsägelse för att jag viftar med en arm för ”det kan synas i kameran”.

Stefan Karlsson fortsätter och menar att det är stora skillnader på vad som tillåts inom fotbollen på herr- och damsidan, skillnader han inte förstår varför de existerar.

– Hon som dömer i dag har varit på herrsidan, precis som jag. Vad är det som gör att när vi är i damfotbollen så är det andra regler som gäller?

”Nu ska man ta bort alla känslor som har med idrotten att göra och det gör fotbollen så jävla tråkig.”
Stefan Karlsson

– Här får man inte uttrycka någonting. Bara för att jag är lite skrikig av mig blir det värsta grejen och medierna pratar om det som att det vore det sjukaste som har hänt, allt för att jag och Patrick Winqvist (assisterande tränare i Rosengård) reagerar på grejer som händer. Det är som att jag hade dödat någon. Var ligger nivån egentligen?

– Jag är inte förbannad på de som säger till mig, jag blir förbannad på strukturen. Varför ska de säga till mig för att jag står upp? Vad är det för pissregler?

Vad säger du om din utvisning i dag?

– Jag går över gränsen, men det är för att jag har så mycket känslor i mig. Jag vill vinna till vilket pris som helst.

Annons

– Sen känner jag flera domare och jag vet hur mycket skit de får om de inte ger mig gult kort när jag reagerar, men det irriterar mig att det är det regelverk de måste följa. Det är bullshit att det skulle främja fotbollen.

Du tycker inte att du får visa känslor?

– Jag kommer att tycka att allt är fel som går emot oss, för det är tävling vi håller på men. Men nu ska man ta bort alla känslor som har med idrotten att göra och det gör fotbollen så jävla tråkig. Utan känslor kan vi väl lika gärna spela utan poäng som ungdomarna gör i dag? Vad ger det då, om vi inte får reagera?

– Det är inte så att jag är unik och sitter på de här känslorna heller. Bara inom damfotbollen har Rosengård, Djurgården, Linköping och tre, fyra klubbar till klagat på den dåliga nivån. Rester har inte sagt något för att de är för fega och rädda för konsekvenserna.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons