Annons

Förbundskaptenens fina gest till moderklubben

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson har inte glömt sina rötter.
Fotbollskaptenen har bestämt sig för att instifta ett stipendium i sin pappa Olles namn i moderklubben Alets IK, skriver Hallandsposten.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2020
Förbundskaptenen Janne Andersson instiftar ett stipendium som ett stöd till sin moderklubb Alets IK. Arkivbild.
Förbundskaptenen Janne Andersson instiftar ett stipendium som ett stöd till sin moderklubb Alets IK. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

– Jag har länge gått och klurat på hur jag kunde hjälpa och stötta klubben och kom till slut fram till den här idén, ett stipendium i farsans namn. Så det här blir mitt sätt att dels stötta Alet, dels hylla min far, säger Andersson till tidningen.

Janne Anderssons pappa Olle Andersson var under 20 år, fram till 1991, ordförande i Halmstadsklubben.

Annons

Stipendiet, på 5 000 kronor per år, ska tilldelas en välförtjänt ledare, spelare, ungdomstalang eller medlem i föreningen. Till en början under de fem kommande åren. Janne Andersson säger att han i coronatider är orolig för småklubbar som Alet.

– Jag vill och hoppas verkligen att seriefotbollen på elitnivå kommer i gång i mitten av juni för annars blir det tufft. Men jag är ännu mer orolig för småklubbar och dess ungdomsverksamhet och alla människor som ska orka jobba ideellt. För den samhällsnyttan som idrotten, och i det här fallet fotbollen, gör är ovärderlig.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons