Annons

Fördel Sävehof – efter förlängningsdrama

Sävehof tog hem den första matchen mot Skövde i herrarnas handbollsfinal.
Partille-laget vann till slut med 38–37 efter ett förlängningsdrama.
Handboll • Publicerad 12 maj 2021
Skövdes Jack Thurin och Sävehofs Vetle Eck Aga under tisdagens första SM-finalmatch i bäst av fem.
Skövdes Jack Thurin och Sävehofs Vetle Eck Aga under tisdagens första SM-finalmatch i bäst av fem.Foto: Adam Ihse/TT

Det blev en stökig match som bjöd på tre röda kort och lika många gula.

– Det är rörigt där ute och haglar utvisningar. Det är så jämnt mellan oss och det är därför känslorna är utanpå, säger Appelgren.

Annons

Inledningen på den första finalmatchen blev jämn och lagen följdes åt poängmässigt. När domaren blåste för halvtidsvila var ställningen 14–14.

Sävehof gjorde ett miniryck i början av den andra halvleken och skaffade sig en femmålsledning. Men Skövde reste sig och hämtade upp till 25–25 innan Sävehof återigen tog kommandot. Med bara sekunder kvar lyckades Skövde återigen ta sig tillbaka och sätta 27–27 och matchen gick till förlängning.

Även där var det svårt att skilja lagen åt. Efter två svängiga övertidsperioder lyckades Sävehof knipa segern med 38–37.

Sävehofspelaren Jonathan Edvardsson tvingades utgå med en skada, men enligt Appelgren ska det inte vara någon större fara inför returen på lördag.

– Edvardsson fick sin vanliga kramp så han är klar på lördag. Men det är klart att tränaren inte var helt ostressad när man såg honom ligga där ute i omklädningsrummet och vi låg under i den andra förlängningen. Det är det som gör mig så stolt, den karaktären som de här killarna visar, säger han.

Finalserien spelas i bäst av fem.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons