Annons

Formstarka tjejer segrade i Möbelriket Trail Run

Det var tjejerna i form av Elna Forsberg från Lammhult och Jenny Bieselt från Ljungby som glädjeämnena ur länssynpunkt då andra upplagan av Möbelriket Trail Run avgjordes med start och mål i hembygdsparken i Lammhult på nationaldagen.
Sport • Publicerad 6 juni 2014
Vinnare. Jenny Bieselt från Ljungby var första tjej i mål i halvmilsloppet vid Möbelriket Trail Run.
Vinnare. Jenny Bieselt från Ljungby var första tjej i mål i halvmilsloppet vid Möbelriket Trail Run.Foto: Mikael Svensson

– Kul att springa en tävling där jag tränat så många gånger, sa Elna Forsberg, numera boende i Huskvarna och tävlande för Hakarpspojkarna.

Elna var första tjej i mål i milloppet med tiden 48,26 och nästan fyra minuter före tvåan Beatrice Gustavsson, Eksjö.

Annons

– Jag hade som mål att vinna, brukar springa några lopp om året. Om inte att för att få upp snabbheten till orienteringen. Springer mest orientering annars, samtidigt är det kul med lite variation.

Halva distansen avverkade Ljungbytjejen Jenny Bieselt, tävlande för SK Graal, på tiden 25,30. Hon hade därmed en segermarginal på halvannan minut före arrangörsklubbens Jennie Ekholm.

– Det var så himla jobbigt. Löpning är det som är min grej annars, men jag inte van vid så jobbiga och leriga banor. Första halvan var tuff, backen upp till spurtpriset riktigt tuff, men på slutet blev man mer positiv igen, analyserade Jenny efter målgången.

På herrsidan blev det dubbelt Hallby, inte minst därför att Lars Hallström valde att springa femman med respekt för milsegraren Oskar Claesson.

– Jag var lite feg, visste att Oskar skulle springa och jag vet att jag inte slår honom, avslöjade oienteraren Lars med tiden 19,19 i mål, samtidigt som Oskar spurtar i mål.

Oskar Claesson vann herrmilen, den största klassen innehållande 42 av totalt 79 startande, på tiden 38,35 och dryga 3,5 minut före tvåan. Bäste lokala löpare blev Norrvirdarnas Edvin Andersson med 46,09 och en sjätteplacering.

– Det var en riktigt tuff bana, backen vid 1,5 kilometer fram till spurtpriset var riktigt tuff. Kände mig fräsch första varvet och jag försökte spara på krafter, men mjölksyran kom hårt på slutet, konstaterade Oskar, skidåkaren som varierar med både löpning och orientering sommartid.

Arrangörsmässigt njöt Norrvirdarnas funktionärer ikapp med det optimala löparvädret.

– Mer folk i år än ifjol, kul att det går uppåt. Trailrun är som terränglöpning fast lite mer kuperat. Vi har röjt bana och snitslat ett par veckor, och då är det kul nu intresse finns för evenemanget, sa tävlingsledaren Robert Karlsson avslutningsvis.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons