Annons

Formstarkt Taif vinnare på nytt

Tingsryds AIF är på playoffplats efter onsdagskvällens 3–2-seger mot Almtuna i Gränbyhallen.
Och Taif är ett av hockeyallsvenskans allra hetaste formlag efter att ha tagit elva av tolv möjliga poäng i de fyra senaste matcherna.
Sport • Publicerad 4 oktober 2012
Jordan Smotherman var inblandad i Taifs samtliga tre mål. Han gjorde två och assisterade till det tredje.arkivfoto
Jordan Smotherman var inblandad i Taifs samtliga tre mål. Han gjorde två och assisterade till det tredje.arkivfotoFoto: 

– Förutom första perioden, då vi var lite stillastående, gjorde vi en riktigt bra bortamatch mot Almtuna. Vår andraperiod var riktigt bra och då hade vi bud på fler än ett mål. I tredje fortsatte vi att trumma på och segern var fullt rättvis, sa nöjde Taiftränaren Petter Nilsson efter triumfen i Uppsala.

Det är inte bara laget Taif som är formstarkt. Lika stekhet individuellt är Jordan Smotherman som i går gjorde 1–2 och 1–3 samt assisterade till Mark Santorellis 1–1.

Annons

– Smotherman är otroligt duktig kring motståndarmålet, tycker Petter Nilsson.

Det är tydligt att Taif gjort ett riktigt klipp i den amerikanska guldklimpen. Jordan Smotherman har nu gjort sju mål på åtta matcher för tigrarna.

Mot Almtuna hade Petter Nilsson placerat Smotherman i förstakedjan med Tomas Larsson och Mark Santorelli. Men redan efter tio minuter tvingades Larsson utgå skadad och då blev Santorelli center mellan Smotherman och Jordan Knackstedt.

Tomas Larsson träffades av en hög klubba och såg groggy ut när han lämnade isen. I slutet av matchen utgick även spelskicklige backen Tommy Enström.

– Tommy har problem med en nackspärr och behöver massage, berättade Nilsson som var nöjd med mycket i gårdagens Taif.

– Framförallt jobbade killarna oerhört hårt. De backcheckade och slet och släppte inte till mycket.

Nu har Petter Nilsson och hans Taif ett högintressant Kronobergsderby mot Troja att se fram emot på lördag.

– Det ska bli spännande, tycker Taiftränaren.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons