Första förlusten för Björklöven

Tio matcher utan förlust – men sedan tog det stopp. Den mäktiga segersviten är över för Björklöven som åkte på sitt första nederlag den här säsongen. Södertälje vann det hockeyallsvenska mötet med 4–1.
Ishockey • Publicerad 1 november 2020
Björklöven var obesegrade över tio matcher, men nu har Södertälje brutit sviten. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det är en jämn match. Vi skapar mycket chanser men får inte riktigt dit den. Samtidigt som SSK är effektiva och har bra målvaktsspel i dag, säger Björklövens Daniel Rahimi i C More.

– Det är hockey liksom. Ibland får man studsen med sig, ibland inte.

Södertälje tog ledningen genom Emil Aronsson blott 2.48 in i den första perioden och samme Aronsson utökade sedan ledningen i början av den andra. Måns Lindbäck satte 3–0 i powerplay innan "Löven" lyckades reducera. Men serieledaren kom inte närmare än så och i stället kunde Södertälje göra även 4–1 med en minut kvar av matchen.

I Timrås hemmamöte med Almtuna var Jonathan Dahlén tillbaka från förkylningen som stoppade honom senast. Och lagkaptenen levererade i vanlig ordning: ett mål och två assist blev stjärnans facit i 4–0-segern. Därmed ser det ut som att Dahléns medverkan i Karjalaturneringen, som avgörs i Helsingfors kommande vecka, inte ska vara hotad.

Tabelltvåan Timrå har nu fem poäng upp till Björklöven, som dock har spelat en match mer.