Annons

"Förstår inte riktigt vad han menar"

På Instagram lade Zlatan Ibrahimovic nyligen ut en bild på sig själv i landslagsdressen.
Han skrev också "Long time, no see".
Fotboll • Publicerad 4 november 2020
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.Foto: Andrea Bressanutti/AP/TT

Ibrahimovic vräker in mål i Serie A som 39-åring. Han spelade sin sista landskamp mot Belgien i EM-slutspelet 2016. Men han verkar inte kunna släppa landslaget. De senaste åren har han upprepade gånger haft synpunkter på verksamheten. Tidigare i höstas gav sig Ibrahimovic in i debatten som rådde kring valet att inte starta Dejan Kulusevski mot Frankrike. Ibrahimovic kom också med kritik kring att spelare med invandrarbakgrund förfördelas i landslaget.

Orden mot Janne Andersson var hårda.

Annons

Förbundskaptenen känner till Ibrahimovics senast inkastade vedträ i den landslagseld Milanstjärnan tycks vilja hålla vid liv.

Andersson rycker på axlarna åt det hela.

– Jag gör ingenting. Jag förhåller mig neutralt till det. Det var "Cilla" på kansliet som visade mig det. Jag tänkte: "Jaha, ja". Jag förstår inte riktigt vad han menar. Det där går förbi mig. Jag lägger ingen större energi på det, säger Andersson om Milanstjärnans senaste landslagshint på Instagram.

För förbundskaptenen gäller det nej till vidare landslagsspel Zlatan Ibrahimovic gav efter EM 2016.

Andersson har inte ringt och frågat Ibrahimovic om han vill vara med.

På frågan om vad som krävs att han ska göra det, svarar förbundskaptenen:

– Det är 4,5 år sedan han väldigt tydligt talade om för mig att han var klar med sin landslagskarriär. Vi hade ett samtal efter EM. För mig har det inneburit, precis som med andra spelare som tackat nej, att jag har den största respekten för de spelare som känner att motivationen inte räcker till. Därmed är frågan avklarad. Sedan jobbar jag med de spelare som säger fullt ut att de vill vara med.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons