Annons

Försvarsstarkt Norra kan närma sig toppen

Ett viktigt toppmöte väntar Växjö Norra i helgen.
Seger mot Pukeberg och laget knaprar in på topplagen.
– Förhoppningsvis blir det en sevärd match, säger Norras tränare Gustaf Lundholm inför hemmamötet.
Växjö • Publicerad 7 juni 2019
Darmin Sobo är en viktig kugge i Växjö Norras försvar.
Darmin Sobo är en viktig kugge i Växjö Norras försvar.Foto: Lena Gunnarsson

Inför helgens omgång parkerar Växjö Norra på fjärde plats i division 3 sydöstra Götaland. Fotbollsklubben har spelat in 14 poäng på sju matcher. Upp till tvåan IFK Karlshamn är det fyra poäng, och till ettan Sölvesborg är det fem. Duon har dock en match mer spelad än Växjö.

På 16 poäng, mellan Växjö Norra och de båda topplagen, finns trean Pukebergs BK.

Annons

Under lördagen är det just Pukeberg som gästar Åbo Idrottsplats.

– En förlust gör att vi har fem poäng upp till Pukeberg och Sölvesborg. Samtidigt har vi varit noga med att inte prata tabellplacering. Men det är klart, hade vi enbart haft fokus på tabellen hade vi sett helgens match som väldigt viktig, säger Gustaf Lundholm inför mötet.

I stället har Växjö Norra fokus på prestation. Är den bra kommer resultaten. En del som så här långt sticker ut i positiv bemärkelse är lagets defensiv.

– Vi har en bra målvakt i Darmin Sobo. Sedan är vi bra i vårt försvarsspel över hela banan. Alla kan sina roller och vi har blivit betydligt bättre i vårt eget straffområde jämfört med förra säsongen, säger Växjötränaren.

Även Pukeberg har visat upp ett starkt försvar, med nio insläppta mål.

– Precis som vi är Pukeberg ett spelande lag med många bollskickliga spelare. Vi är båda två kreativa lag, som dessutom är bra defensivt. Förhoppningsvis blir det en sevärd match, säger Gustaf Lundholm.

När det gäller Växjö Norras trupp ser alla ut att vara tillgängliga.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons