Fortfarande ovisst för Troja trots seger

Troja/Ljungby vann igår i kvalserien till allsvenskan mot Borås med 3-1. Men Eftersom samtliga tre topplag vann sina matcher är det ännu ovisst vilka två som spelar i allsvenskan nästa år.
Sport • Publicerad 9 april 2004

Inför 1244 åskådare hemma i Sunnerbohov tog Troja ledningen efter 8.18 i första perioden genom Erik Andersson på pass från Viktor Rydh. 2-0 gjorde Mikael Östman efter 1.43 i andra perioden. Han assisterades av Fredrik Tideman och Henrik Elfving. Troja dominerade de två första perioderna och kunde nog haft en än större ledning. I stället gjorde Borås 2-1 efter halva andra genom Olof Mårs.

I tredje perioden var spelet jämnare. Troja punkterade matchen efter 8 minuter när Andreas Wass gjorde 3-1 med hjälp av Mikael Johansson och Mikeal Östman.

Trots att Borås tog ut målvakten med 1.20 kvar lyckades man sedan inte komma i kapp. Delvis på grund av att Mikael Hultkvist i det läget drog på sig en två minutare för slashing.

Med en omgång kvar att spela ligger Troja på den andra av de två platserna som leder till allsvenskt spel. Troja har samma poäng som ettan Skövde och tre poäng mer än trean Örebro. Målskillnaden kan därmed få avgörande betydelse. Troja har +21 medan Örebro har +19.

I sista omgången blir det seriefinal mellan Troja och Skövde, Örebro möter Kumla. Det gör att förutsättningarna för lagen är:

Troja till Allsvenskan om:

Troja tar poäng eller Örebro förlorar poäng.

Skövde till Allsvenskan om:

Skövde tar poäng eller Örebro förlorar poäng.

Om Skövde förlorat vid fulltid med bara ett eller två mål kan det räcka förutsatt att Örebro inte vinner med mer än ett mål.