Annons

Förväntad tabelledning slutade i förlust

Serietvåan Växjö DFF som hade chans på serieledning förlorade igår hemma mot Madesjö IF med 1-2.
– Nu är vi en poäng bakom Kalmar, det hade varit bättre att vara två poäng framför, säger en besviken Hanna Höckert.
Sport • Publicerad 17 juni 2014
Elin Medin är nu tillbaka på fulltid i Växjö efter sin knäskada.
Elin Medin är nu tillbaka på fulltid i Växjö efter sin knäskada.Foto: Urban Nilsson
Närkamp mellan Madesjös Emma Karlsson och Växjös Klara Grönevik.
Närkamp mellan Madesjös Emma Karlsson och Växjös Klara Grönevik.Foto: Urban Nilsson
Växjös Amanda Persson kvitterar i 31:a matchminuten mot Madesjö IF till 1-1.
Växjös Amanda Persson kvitterar i 31:a matchminuten mot Madesjö IF till 1-1.Foto: Urban Nilsson
Klara Grönevik vinner närkamp mot Madesjös spelare.
Klara Grönevik vinner närkamp mot Madesjös spelare.Foto: Urban Nilsson

Med strålande solsken och en svag bris var väderförhållandena perfekta inför måndagens division 1-match. På Myresjöhus Arena gästades ett förväntansfullt Växjö DFF av Madesjö IF. Matchen skulle dock sluta allt annat än perfekt för hemmalaget som hade chans på serieledning i tabellen.

– Vi förlorar därför att vi inte för en tillräckligt bra match, summerar Hanna Höckert, tränare för Växjö DFF. Man kan prata om alla möjliga orsaker, att vi har en ny backlinje, att försvaret inte presterade, men det handlar helt enkelt om att vi inte gjorde ett tillräckligt bra jobb. Det som svider mest är att vi möter ett Madesjö vi egentligen inte ska förlora mot, säger hon.

Annons

Trots att laget varit tabelltvåa har tjejerna haft två skakiga veckor där de inte fått spelet att stämma. Det visade sig tydligt under måndagens match.

– Madesjö spelar som vi förväntar oss, de ställer om och kontrar i tuffa situationer och då tappar vi boll högt upp på planen, vilket gör att de lyckas göra mål, förklarar Höckert.

– Vi var alldeles för försiktiga i närkamperna, säger Amanda Persson som stod för Växjös enda mål.

Med 22 poäng i bagaget mot Madesjös 11 var förväntningarna stora på vinst för hemmalaget. Ända från start höll gästerna spelet på Växjös planhalva. Genom tuffa vändningar och snabbt spel kunde Sofia Johansson i Madesjö redan i den 10:e minuten ta ledningen åt bortalaget med 0-1. Växjö gjorde en felriktad passning nära eget mål, rätt på Johansson som utnyttjade tillfället och fick in en fullträff.

– Hade vi varit snabbare in i situationen och varit lite tuffare hade de inte fått den möjligheten, men nu blev det tyvärr så, säger Persson.

Luften gick sedan ur Växjö som då inledde ett defensivt spel med få vunna närkamper. Först 20 minuter senare vågade hemmalaget förvalta de chanser de fått. De gör då ett oväntat uppspel genom Madesjös försvar. På retur lyckas Persson kvittera till 1-1.

– Jag var helt övertygad om att Wiman skulle ta bollen men så blev det inte, och det gick ju bra i alla fall, berättar Persson som gjorde sitt första mål för säsongen.

Glädjen varade inte länge då Växjö återigen tappar boll nära mål. Emelie Ederström i Madesjö ser då sin chans och gör 1-2 efter en att Växjös Elin Stern inte får grepp om bollen som åker in i mål.

Trots förlusten ser Persson fram emot en revansch.

– Vi har stora möjligheter att vinna serien, jag ser väldigt ljust på resten av säsongen även om den här förlusten känns tuff, säger Persson.

Josefin Lundin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons