Annons

Forward klar för Växjö Vipers

Josef Sankell är klar för spel i Växjö Vipers.– Det känns spännande, ska bli kul att spela i superligan igen, säger den 21-årige forwarden till Smålandsposten.
Publicerad 19 september 2016
Foto: Lena Gunnarsson
Foto: Lena Gunnarsson

I Växjö Vipers finns redan brödraparet Valdemar och Karljohan Ahlroth. Nu är det klart att klubben får ännu en duo i form av bröderna Sankell.

Sedan tidigare spelar Jesper Sankell i Vipers. Nu gör lillebror Josef honom sällskap i SSL-klubben.

Annons

Att lira i Vipers blir så klart skoj, förklarar Sankell den yngre. Och att få återförenas med brorsan på innebandyplanen gör det så klart extra roligt.

– Han har legat bakom det här rätt mycket och han har velat att det ska gå igenom. Det ska bli roligt att spela tillsammans igen, säger Josef Sankell.

Växjös nyförvärv är en 21-årig forward som närmast kommer från spel i Jönköping i allsvenskan. På meritlistan finns spel i U19-landslaget och SSL-spel med Mullsjö.

Om du ska beskriva dig för Växjöpubliken, vad är du för lirare?

– Jag gillar att arbeta hårt på planen och spelar gärna med mycket känslor och fart.

Vad är målsättningen med tiden i Vipers?

– Framför allt att hitta tillbaka till mitt egna spel och etablera mig som en SSL-spelare som jag gjorde för några år sedan. Jag vill spela innebandy på högsta nivå.

Kontraktet med Växjö gäller oktober ut till och börja med. Det finns chans på förlängning.

– Vi får prata igenom helheten sen och ge båda sidor möjligheten att utvärdera situationen. Det känns bra för båda att göra på det här sättet, säger klubbens sportchef Johan Schönbeck.

Vipers är inne i en intensiv period med många matcher och vill med den här värvningen bredda truppen än mer.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons