Annons

Fotbollsframgångar förmånga Kronobergslag

Ett stort antal Kronobergslag i fotboll kommer att minnas 2016 års säsong med välbehag.Många har redan firat seriesegern och avancemang i seriesystemet och fler kommer att göra det.
Växjö • Publicerad 26 september 2016
Foto: Adam Ihse / TT
Foto: Adam Ihse / TT

Här har ni en genomgång av framgångarna i serierna med lokala lag:

Elitettan damer: Växjö DFF är tabelltrea med tre poäng upp till Hammarby som just nu är på uppflyttningsplats till allsvenskan.

Annons

Div 1 Södra: Öster är i serieledning med två poäng tillgodo på Norrby. Striden om uppflyttning till superettan blir knivskarp. Den 15 oktober möts Norrby och Öster på Borås Arena.

Div 3 Sydöstra Götaland: Inför lördagens slutomgång leder Räppe med en poängs marginal till Älmeboda/Linneryd. Ettan går direkt till division 2 och tvåan får kvala. Ljungby och Älmhult är också inblandade i dramat.

Elitfyran Östra: Gransholm blev tabelltvåa och är klart för uppflyttning till division 3.

Div 4 Nordöstra: Åseda är serievinnare trots att en omgång återstår.

Kronobergsfyran: Grimslöv/Västra Torsås är serievinnare trots att en omgång återstår.

Div 5 Sydvästra: Delary/Pjätteryd är tabelltvåa, en poäng efter Burseryd, inför sista omgången.

Div 5 Södra: Grannklubbarna Ingelstad och Nöbbele är etta och tvåa med samma poäng. I sista omgången möts de på Värnövallen.

Div 6 Åseda: Lenhovda och Norrhult är etta och tvåa med samma poäng. Ekenässjön är trea, en poäng efter. I sista omgången möts Ekenässjön och Lenhovda.

Div 6 Lessebo: Tolg är serievinnare trots att en omgång återstår.

Div 6 Älmhult: Häradsbäck är serievinnare trots att en omgång återstår.

Annons

Div 2 Södra damer: Växjö DFF vann serien före Växjö BK och är klart för division 1-kval med skånska Skurup och Valinge från Varberg som motståndare. På lördag spelar Växjö DFF hemma mot Valinge.

Div 3 Sydvästra damer: Alvesta säkrade seriesegern genom att spela 1–1 mot tabelltvåan Waggeryd i sista omgången. Alvesta hade nio plusmål bättre än Waggeryd.

Div 3 Södra damer: Växjö BK B vann serien med en poängs marginal till Ingelstad.

Div 4 Växjö damer: Rottne är klar som serievinnare.

Div 4 Ljungby damer: Ljungby B är klar som serievinnare.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons