Fräcka juniorer gav Alstermo bakläxa

Alstermo var i snitt tio centimeter längre och tio kilo tyngre än sina motståndare. ?Men "juniorlaget" Rimbo var snabbare och smartare och gav Alstermo en rejäl lektion i modern handboll. ?Rimbo vann med 32–29 (15–13).
Sport • Publicerad 11 oktober 2010
Offensiva misstag och ett odisciplinerat försvarsspel fällde Anton Williamsson och hans Alstermo i nykomlingsmötet med Rimbo.Foto:

– Vi går bort oss i moment där vi inte ska göra det, suckar tränaren Tomas Lundberg. ?

Alstermo hade kört specialträning hela veckan för att vänja sig vid Rimbos luriga spelfilosofi. Trots det gav Norrtäljelaget Rimbo Alstermo en rejäl baxläxa med ett extremt offensivt försvarsspel och väloljade offensiva kombinationer.

– Egentligen ska vi vinna den här matchen. De är skickliga, i andra halvlek kändes de som att de mest fick stå och bolla, men de gjorde det riktigt bra, säger Lundberg.

Rimbo ryckte till sig ett par bollars ledning tämligen omgående. Först i mitten av andra halvlek lyckades Alstermo komma ikapp. Med ungefär fem minuter vid ställningen 27–27 kom Alstermos gyllene läge. Rimbo drog då både på sig en utvisning och en straff.

Men istället för att rycka tappade Alstermo allt. Jan Hagman missade straffen och Rimbo gick ifrån till 31–28. Då gav den fanatiska hemmapubliken upp och gick hem med en djup suck. Rimbospelarna jublade över sin första seger i allsvenskan som om de vunnit SM-guld.

Stor matchvinnare var åttamålskytten Ken Tollbring som var helt outstanding på planen. 22-åringen är tunn och inte särskilt lång, men han lurade ändå gång på gång bort Alstermoförsvaret.Alstermotränaren Tomas Lundberg förklarar beslutet att inte punktmarkera. ?

– Vi ville styra spelet till Kens sida, vi såg tendenser på att han började missa. ?Men det gjorde han inte... ? Det säger lite mer om våra spelare än om honom. Vi kom inte upp i nivå i försvarsspelet och lägger inte ner det jobbet vi ska göra.

Alstermos mål: Mikael Blom 8, Jan Hagman 8(3), Johan Svensson 3, Emil Åberg 3, Filip Bengtsson 2, Anton Williamsson 2, Peter Allgurin, Jonas Jonasson, Jonas Holmström 1 vardera.