Annons

Framspelare klev fram

Östers IF förhandlar med såväl Rydaholms Mario Vasilj som med Gunnar Thor Gunnarssons isländska klubb Fram.
De två försvarsspelarna imponerade på Östers ledning under träningslägret i Turkiet. Nu erbjuds båda 3-årskontrakt med Växjöföreningen.
Sport • Publicerad 24 januari 2006
Michael Svensson ? något för Öster i framtiden? Foto: SANG TAN/Scanpix
Michael Svensson ? något för Öster i framtiden? Foto: SANG TAN/ScanpixFoto: 

Vad gäller 22-årige Vasilj är Öster och Rydholm redan överens om övergången. Fortfarande återstår dock för Östers sportchef Leif Widén att slutförhandla med Mario själv.

- Eftersom Mario har ett civilt jobb i Rydaholm återstår en del praktiska frågor att lösa. Jag vill i det här sammanhanget påpeka att Rydaholms ledare uppträdde väldigt juste när vi förhandlade med klubben, säger Widén.

Annons

"Rätt pris"

I Gunnar Thor Gunnarssons fall har Widén & Co precis tagit de första kontakterna med Fram. Eftersom den 20-årige vänsterbacken har meriter från Islands U21-landslag, och dessutom gällande kontrakt med sin nuvarande klubb, kan man vänta sig att förhandlingarna blir ganska tuffa.

Å andra sidan åkte Fram nyligen ur Islands högsta serie.

- Vi vill ha Gunnarsson, men bara till rätt pris. Jag räknar inte med att komma till något avslut i förhandlingarna förrän i mitten av nästa vecka, säger Widén.

Om förhandlingarna med Fram går i stöpet kan Abdoul Ahat Sylla från Senegal bli aktuell för Öster. Den 24-årige vänsterbacken har hela sin karriär spelat för klubben ASC Diaraf (tvåa i ligan och cupfinalist gångna säsongen) hemma i Senegal.

Men kommande helg visar han upp sig i Växjö Tipshall i samband med Euro Accident Cup. Abdoul Ahat Sylla är en av spelarna i det speciella Team Euro Accident som deltar i cupen tillsammans med Öster, Halmstad, Elfsborg, Trelleborg och Mjällby.

Truppen snart spikad

- Abdoul har samma spelaragent som vår nye tjeckiske mittfältare Pavel Zavadil. Nu får vi chansen att titta på Abdoul i matcher mot bra motstånd, säger Widén.

Men isländske Gunnarsson är alltså föreningens förstaval som ny vänsterback. Får man klart med både Gunnarsson och Mario Vasilj är A1-truppen spikad. Men efter de första nio omgångarna i allsvenskan finns möjlighet att värva ytterligare spelare när transferfönstret öppnar i juli.

En spelare som då skulle kunna bli aktuell för Öster är Southamptons mittback Michael Svensson. Förutsättningarna är dock att Svensson först blir kvitt sin efterhängsna knäskada och sedan bestämmer sig för att flytta hem till Småland.

Annons

Känner Michael Svensson

- I så fall ska vi vara med i budgivningen. Jag känner både Michael, hans familj och hans flickväns familj väl. Vill Michael bli smålänning igen vore det toppen om han valde att spela i Öster, men en försvårande omständighet är att hans flickvän kommer från Halmstad, säger Leif Widén.

Landslagsmeriterade Svensson gjorde i höstas comeback efter 18 månaders skadefrånvaro, men fick återigen problem med knäet och opererades i december. Han väntas kunna börja jogga igen tidigast i februari.

- Jag vill betona att Svensson inte är aktuell för Öster just nu. Men han skulle kunna bli det i framtiden, säger Leif Widén.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons