Annons

Från Bolibompa till EM

Elin Rubensson, 29, visste att det inte skulle bli någon barnlek att ta en plats i EM-truppen.
Så hon vågade inte följa trupputtagningen i tv.
Fotboll • Publicerad 7 juni 2022
Häckens Elin Rubensson kan jubla åt att EM-platsen är grejad. Arkivbild.
Häckens Elin Rubensson kan jubla åt att EM-platsen är grejad. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Häckenspelaren, som blev mamma 2020, har hämmats av skador under säsongen och visste att hon låg på gränsen. Så av ren nervositet tittade hon inte på trupputtagningen i SVT utan kollade i stället "Bolibompa".

– Min man satt där nere och jag sa att om jag är med så skrik, och så skrek han, säger hon till Aftonbladet.

Annons

– Jag har kämpat för det här sedan jag kom tillbaka från graviditeten. Det har varit mitt stora mål. Det är klart att det har varit lite tufft och innan första skadan var jag i min bästa form, säger hon.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har berättat hur konkurrensen ökat och att det varit svårare än tidigare att ta ut truppen. Flera fick därför inte höra sina namn presenteras.

Bland dem Madelen Janogy, Hammarby, och Anna Anvegård, Everton, som var med både i OS förra året och VM 2019. Gerhardsson berättar för Expressen att de fick det negativa beskedet i tv-sändningen:

– De fick reda på det nu. Sedan ska vi prata med dem sedan. Så har vi gjort på mästerskap. Men vi kommer att ta kontakt med dem och prata med dem. Det är en del i hela processen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons