Frankrike körde över Marocko efter drömminuter

Tre mål inom loppet av nio minuter.
Redan i den 23:e minuten hade ett överlägset Frankrike fixat en tremålsledning mot Marocko i åttondelsfinalen av fotbolls-VM.
Frankrike vann till sist med 4–0 och är vidare till kvartsfinal.
– Vi uppfyllde vårt mål, säger förbundskaptenen Hervé Renard.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2023
Fransyskorna firar efter att ha satt dit 1–0.
Fransyskorna firar efter att ha satt dit 1–0.Foto: James Elsby AP/TT

VM-debutanten Marocko hoppades på att fortsätta sin skrällresa. Men i åttondelsfinalen mot Frankrike tog det stopp.

Och det rejält.

1–0 till Frankrike kom redan efter en kvart genom anfallsstjärnan Kadidiatou Diani.

Bara fem minuter senare höll sig mittfältaren Kenza Dali framme och dubblerade ledningen på passning från samme Diani.

Eugénie Le Sommer satte sedan dit matchen tredje mål från nära håll efter en bjudning av Marockos backlinje. Återigen var Diani inblandad då hon stressade en försvarade och fick en resning på ena benet som studsade rakt i gapet för Le Sommer.

– Vi uppfyllde vårt mål. Man vill alltid ha lite mer, men det är bra, säger Frankrikes förbundskapten Hervé Renard enligt AFP och fortsätter:

– Vi har matchat vår prestation mot fyra år sedan, men vårt mål är att prestera bättre än 2011 (fjärdeplats, reds anm). Så vi vet vad vi måste göra.

Matchen slutade 4–0 till Frankrike efter att Le Sommer fastställt slutresultatet med en nick i den andra halvleken.

I kvartsfinal väntar värdnationen Australien på lördag, klockan 09.00.