Annons

Franssons överklagan kom bort i posten

Den dopningsdömda brottaren Jenny Fransson har skickat sin överklagan till idrottens skiljedomstol, Cas. Men brevet har inte kommit fram – och tiden för att överklaga har nu gått ut, skriver .
Brottning • Publicerad 10 november 2020
Jenny Fransson. Arkivbild.
Jenny Fransson. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den formella överklagan av den fyraåriga avstängningsdomen skickades som rekommenderat brev den 3 november. Men brevet har inte kommit fram till domstolen i Lausanne, Schweiz, enligt Franssons ombud Mats Larsson.

Enligt DN var sista dagen att överklaga domen den 4 november.

Annons

– Jenny har kvitto på försändelsen, så även om den skulle vara försvunnen anser vi att hon har överklagat i tid, säger Larsson till DN.

Även om Cas godkänner överklagan är det dock inte säkert att hon kommer att fullfölja den på grund av de höga kostnaderna. En process med tre domare kostar motsvarande 400 000 kronor och enligt Mats Larsson måste Fransson få ekonomiskt stöd från Cas för att det ska vara möjligt att driva saken.

– Vi hoppas att Jenny ska erbjudas det här stödet. Skulle hon inte få det blir det svårt att fortsätta processen. Det blir alldeles för stora pengar för henne, säger han till DN.

Det var i februari som det stod klart att den tidigare VM-guldmedaljören testats positivt för den anabola steroiden metyltestosteron. Dopningsnämnden dömde Fransson till fyra års avstängning, en dom som efter överklagan fastställdes av Riksidrottsnämnden.

Fransson har hela tiden nekat till att ha tagit den förbjudna substansen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons