Annons

Frej bärgade guldet i lag-SM

Henrik Johansson, Filip Hedström, Mattias Lauridsen och Alexander Lundh. Där har ni namnen på de senaste svenska mästarna från Växjö.
Frejkvartetten vann guld i P15-klassen i lag-SM i bordtennis.
Sport • Publicerad 28 mars 2011
Frejspelarna Mattias Lauridsen, Alexander Lundh, Filip Hedström och Henrik Johansson vann guld i lag-SM för pojkar 15.
Frejspelarna Mattias Lauridsen, Alexander Lundh, Filip Hedström och Henrik Johansson vann guld i lag-SM för pojkar 15.Foto: Kristian Ferm

För elfte gången spelades lag-SM i åldrarna flickor och pojkar från 13–17 år. Frej hade ett lag på plats i Vällingby där finalspelet av turneringen avgjordes i helgen.

I pojkar 15 år respresenterade Henrik Johansson, Filip Hedström, Mattias Lauridsen och Alexander Lundh BTK Frej och gjorde det med den äran.

Annons

I gruppspelet 5–0-besegrade Frej såväl Valbo AIF och Lindome BTK, för att i sista gruppspelsmatchen endast tappa en singel mot Kristianstad där Frej vann 5–1.

I finalen stod segraren i den andra gruppen, Linné, för motståndet. Ett lag som rankingmässigt är bättre än Frej, med bland andra Carl Ahlander-Johansson, med rutin från superettanspel i laget.

Alexander Lundh förlorade lite oväntat första matchen mot Anders Eriksson i tre raka set och därefter tog Frej fem raka segrar efter imponerande spel och vann med 5–1 i matcher.

Totalt noterade Frej 20–3 i matcher.

Även Dänningelanda BTK hade ett lag med i finalspelet som kom fyra i damjuniorer 17.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons