Annons

Frej föll till föga mot Eslöv

Frej Växjö får fira jul med två raka förluster i säcken. Hemmaförlusten mot serieledande Halmstad senast följdes i går upp med 1–3 borta mot regerande svenska mästarna Eslöv. – Visst var det en tuff match och vi är jäkligt besvikna, säger lagledaren Ola Petersson.
Sport • Publicerad 20 december 2011

Förra gången lagen möttes i pingisligan förlorade Frej med 2–3 i en rysarmatch som varade i tre och en halv timme hemma i Futurum.

Gårdagens möte i Blomsterbergshallen i Eslöv var över på drygt två timmar.

Annons

Då hade Xu Hui slagit in matchbollen mot Andreas Törnkvist till klara 3–0 i set och vunnit hem matchen åt Eslöv som skuggar Halmstad i pingisligans topp.

– Ett sånt öppet spel som ”Törna” har passar kinesen perfekt. Man måste spela på topp för att ha någon chans mot honom, säger Ola Petersson.

Xu Hui tillhör toppen av den kinesiska gräddan inom pingisen, vilket också innebär världsklass, och är obesegrad i pingisligan så här långt efter 15 raka segrar.

Den 15:e kom mot Törnkvist och den 14:e kom också i går – i öppningsmatchen mot Frejs Fabian Åkerström.

I mötet hemma i Växjö var Åkerström bara en nätrullare från att besegra Xu Hui.

I går tog Fabbe öppningsmatchen till fem set efter att ha vunnit de två första, men var aldrig riktigt nära i de tre sista.

– Fabian var ytterst nära att lugga kinesen. Han spelade fantastisk pingis i de två första seten, men tappade lite i slutet, samtidigt som kinesen bara ångade på, säger Ola Petersson.

Därmed fick Eslöv ett snabbt psykologiskt övertag, vilket peppade Mattias Översjö lite extra inför mötet med Andreas Törnkvist.

Skånespelaren vann med 3–1 i set och fick därmed revansch från mötet i Växjö senast.

Frejs import Shinya Tokumasu var piskad att vinna sin match mot Mattias Stenberg för att matchen skulle leva vidare. Tokumasu gjorde ingen i Växjölägret besviken och kämpade ner Stenberg i en femsetare.

Annons

– Han gjorde en fantastisk match igen. Gick in och gjorde det han skulle och det är vi supernöjda med, säger Frejledaren.

Att förlora mot svenska mästarna Eslöv är ingen skam, utan det hade varit bonus om Frej hade lyckats vinna någon av de båda matcherna.

Nej, det finns andra matcher som Frej ska vinna. Till exempel mot Kävlinge som gästar Växjö när Pingisligan återupptas efter juluppehållet. Ett Kävlinge som skuggar Frej i tabellen, på samma poäng men med sämre setkvot.

– Vi ska försöka upprepa den senaste matchen när vi vann med 3–1. Det är väldigt jämnt i tabellen och vi kan lika väl vinna med 3–0 som förlora med 0–3, säger Ola Petersson.

– Men, precis som vi gjorde mot Eslöv, går vi alltid för vinst.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons