Annons

Frej klart för slutspel

Frej Växjö är klara för SM-kvartsfinal.
Mot Spårvägen kom ännu en vändning.
– Vi måste ha den bästa lagkänslan i serien, sa Andreas Törnkvist, som själv vann två matcher.
Sport • Publicerad 20 februari 2012
Andreas Törnkvist.
Andreas Törnkvist.Foto: Urban Nilsson

Otroligt mycket talade redan före måndagen för att Frej Växjö skulle ta sig till bordtennisens slutspel.

När dessutom Markaryd skrällde mot Österlen (3–0) var saken klar. Men Växjölaget fortsatte ändå visa fin form genom att besegra Spårvägen borta med 3–2.

Annons

– Oavsett så är det riktigt skönt att vi tar oss till slutspel på egen hand, kommenterade Andreas Törnkvist.

Fabian Åkerström inledde med förlust mot Harald Andersson. Därefter vann "Törna" mot Benedek Olah med 11–9 i skiljeset.

– Jag hade problem med hans serve, men hade lite flyt. Men den matchen var sämre än min andra, sa Törnkvist.

Mellan den hade vänsterhänte Joachim Bachstätter tufft mot den vänsterhänte kinesen Weinan Wei, som vann i tre raka set.

Då klev Törnkvist fram igen. Den här gången vände han underläge 0–2 till 3–2.

– Där hade jag rätt bra koll, men fick slita. Mitt spel var lite bättre och alltid skönt för självförtroendet att vinna två matcher i skiljeset. Sedan gjorde "Fabbe" (Fabian Åkerström) en jäkligt stabil sista match.

3–0 mot Olah gjorde att Frej Växjö för andra matchen i rad vände ett underläge till vinst med 3–2.

– En grym lagseger. Förra året och året innan torskade vi mycket under andra halvan av säsongen, men vi har blivit stabilare och gjort ett starkt slut på serien, sa Törnkvist, väl medveten om att laget vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

– Vi måste ha den bästa lagkänslan i serien. Utan tvekan. Vi hjälper varandra och alla bidrar med segrar. Skulle sitta fint att prestera lika bra i slutspelet, fortsatte han.

Segern gör att Frej Växjö kliver om Spårvägen i tabellen, upp till en femte plats. Slutspelet drar i gång med kvartsfinaler ett par dagar efter individuella SM. 6 mars är första speldagen och Söderhamn eller Warta lär bli motståndare för Frej Växjö. Innan dess väntar sista omgången i grundserien, då Falkenberg kommer till Futurum nästa måndag.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons