Annons

Frej visade slutspelsklass

I går visade BTK Frej åter vilket lag som är bäst i länet och vann med klara 3–0 i Ball hallen. Markaryds BTK får vänta på sin första seger i pingisligan och har redan siktet inställt på kval.
Sport • Publicerad 17 januari 2012
Tre raka Andreas Törnkvist gjorde processen kort mot Istvan Moldovan. Frejspelaren vann i tre raka, precis som Frej gjorde i lagmatchen mot Markaryd.
Tre raka Andreas Törnkvist gjorde processen kort mot Istvan Moldovan. Frejspelaren vann i tre raka, precis som Frej gjorde i lagmatchen mot Markaryd.Foto: Lars-Göran Rydqvist
BTK Frejbänken (ovan) hejar fram Shinya Tokumasu som besegrade Markaryds kines Han Xiao Peng (till vänster)med 3?1 i set och därmed vann Frej matchen med 3?0.
BTK Frejbänken (ovan) hejar fram Shinya Tokumasu som besegrade Markaryds kines Han Xiao Peng (till vänster)med 3?1 i set och därmed vann Frej matchen med 3?0.Foto: 
Foto: 

Samtidigt som Markaryd åkte på sin 14:e raka förlust vann Frej sin sjunde match och befäster sin sjätteplats och slutspelsplats med fyra omgångar kvar att spela.

Frej vann hemmamötet med 3–1 och Markaryd visste vilket motstånd som väntade.

Annons

– Om vi ska ha en chans att ta en seger i denna tuffa match måste vår etta och tvåa spela extra bra, för så bra är Växjölaget, varnade Markarydsledaren Krister Edvardsson inför matchen.

Ettan Istvan Moldovan hade dock inte sin bästa dag på jobbet och Frejs Andreas Törnkvist kunde utan större besvär plocka hem Frejs första segermatch i tre raka set.

– Jag kom rätt in i matchen direkt, sa Törna som trots att han inte behövde visa sitt yttersta tog en odiskutabel seger och matchen var över på bara 23 minuter.

Markaryds tvåa Espen Rönneberg spelade bra mot Fabian Åkerström, men inte ”extra bra” utan Frejspelaren vann med 3–2 i set.

– Jag förlorade mot honom (Rönneberg) i hemmamatchen så det var extra skönt att få vinna och ta revansch nu, sa Fabian Åkerström som fick en bra start och vann första set, men sedan tappade två innan han tog sig samman och vände till vinst efter att ha avgjort med en nätrullare till 11–9 i avgörande set.

– Coacherna tog en lämplig timeout och jag ändrade lite i serven efter det, sa Åkeström apropå vändningen 3–6 till 11–8 i fjärde set.

Vad ändrade du?

– Jag körde utan sidoskruv och det gav utdelning, svarade en belåten Åkerström.

Lagkompisen Shinya Tokumasu fastställde därefter slutresultatet när han besegrade Han Xiao Peng med 3–1 i set.

Frejcoachen Fredrik Berner var nöjd och belåten efter segermatchen.

Annons

– Även om Markaryd ligger där de ligger i tabellen var det en tuff match på förhand. Men vi fick en bra start och sedan rullade det bara på, sa Berner.

– Nu är det bara slutspel som gäller. Vi vet att vi kan vara med och slåss med alla lag i serien. Vi har fyra spelare i laget som vi kan laborera med och det är en styrka. Motståndarna vet aldrig på förhand vilket lag vi ställer upp med.

Den fjärde spelaren han syftade på är Joachim Bachstätter som stod över spel i går och agerade injektionsspruta på bänken.

– Vi var hetare från start och nu tittar vi bara uppåt i tabellen, sa Bachstätter vars lag ställs mot Söderhamn hemma i Futurum nästa vecka.

Om Frej tittar uppåt är det tvärtom i Markaryd som fortfarande är segerlösa i pingisligan.

– Även om det var väntat att vi skulle förlora mot Frej så har vi varit nära många gånger. Vi har haft svårt att bita ihop i slutet av matcherna, förklarade Markarydstränaren Weiny Larsson vars lag får en ny chans att fixa första segern mot Warta på måndag.

–  Vi kommer att spela av resterande matcherna i serien och satsa stenhårt på kvalet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons