Annons

Frejs skräll ger hopp om slutspel

Den skrällen ekade ända till Simrishamn.Frej Växjö hängde på slutspelståget genom en överraskande 3–1-seger mot serieledande Österlens BTK i Västerled. – Nu blir det betydligt roligare att sätta sig i minibussen mot Söderhamn. Vi vet ju att vi har chansen, säger Frejtränaren Marcus Sjöberg.
Sport • Publicerad 11 mars 2013
Frej Växjös Fabian Åkerström knyter näven sedan han gett sitt lag ledning med 2-0.
Frej Växjös Fabian Åkerström knyter näven sedan han gett sitt lag ledning med 2-0.Foto: 
Andreas Törnkvist matchvinnare.
Andreas Törnkvist matchvinnare.Foto: 

Frej Växjö hade en stor matchvinnare i?går. Andreas Törnkvist, 24, visade att han hör hemma i landslagstrupperna genom att ta båda sina matcher.

Först krossade han svenske juniormästaren Hampus Söderlund med 3–0 efter felfritt spel. Samma Hampus som blev för svår med 0–4 i SM i Karlskrona.

Annons

– Jag hade svårt för Hampus serve i SM och visste vad jag skulle förbättra. Den klara segern kan ha varit min bästa match denna säsongen i Pingisligan, säger Andreas Törnkvist.

Vid Frejledning med 2–1 gick han in i hagen mot Österlens Wang Dian Yang, klassad som ligans näst bäste kines.

Wang Dian Yang hade tidigare förlorat mot Frejs Fabian Åkerström och att kinesen skulle förlora två matcher samma dag var det inte många som trodde.

Specieillt när Wang Dian Yang komfortabelt vann de två första seten, men ”Törna” kämpade sig till de båda följande med 12–10.

I skiljeset var frejaren den bästa spelaren och avgjorde med en mäktig forehand till 11–9.

3–1 till Frej på kuppen,

– Jag började dåligt och visste inte riktigt vad jag skulle göra mot Wang. Jag var inte mentalt inne i matchen, men i tredje och fjärde set tyckte jag mig se att Wang blev lite nervös. Därför gällde det att hänga i och i sista set var jag den hetaste av oss, summerar Andreas Törnkvist.

Svenske mästaren Fabian Åkerström gav Wang Dian Yang fjärde förlusten på 22 matcher. Fabian, som varit sjuk i veckan, förlorade första set med 8–11, men tog sig sedan samman med härliga upphämtningar i både andra och tredje set.

Fabian avslutade matchen med 12–10, 13–11 och 11–9 till den tillresta Österlenklackens besvikelse.

Fabian varierade spelet mycket och fick kinesen dit han ville.

Annons

– Hemmapubliken i ryggen hjälpte mig och jag spelade bra på slutet, säger Fabian Åkerström.

Joachim Bachstätter föll mot Österlens Sverige-veteran An Shu. En på gränsen till övertänd An Shu har nu fin-fina 14–2 i matchkvot i Pingisligan.

– Österlen var rädda för att möta oss. De vågade ju inte spela om det senast när vi tvingades lämna walkover (sjukdomar i Frej). Jag tycker att vi gjorde en jäkligt bra match när vi fick vår revansch, säger Marcus Sjöberg.

– Vi fick med oss de jämna seten. Det som tidigare varit vårt problem under säsongen i ligan.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons