Annons

Frida Karlsson laddar med fotbollsmatch

De svenska skidstjärnorna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist har valt att satsa utanför landslaget. De har också valt skilda upplägg inför säsongen.
Skidor • Publicerad 5 september 2022
Frida Karlsson laddade för skidsäsongen med fotboll. Arkivbild.
Frida Karlsson laddade för skidsäsongen med fotboll. Arkivbild.Foto: ULF PALM / TT

Den som var på plats för att se seriefinalen i Ångermanlands division 3-fotboll mellan Remsle och Älandsbro fick sig nog en ordentlig överraskning. Längdskidåkaren Frida Karlsson var på planen när Remsle vann med 2–0 och kopplade greppet om uppflyttningsplatsen till division 2.

– Vi hade lite tunt med folk och hon var spelsugen. Hon har ju spelat fotboll tidigare och tycker att det är roligt, så hon var med på en träning och sen fick hon vara med och spela matchen, säger Remsles tränare Anders Törnlund till SVT.

Annons

Karlsson spelade fotboll innan hon valde att satsa helhjärtat på skidåkningen.

Med i laget fanns även Karlssons två systrar, Hannah och Fanny.

I en annan del av Europa laddade Maja Dahlqvist inför säsongen genom att vinna 10 kilometersloppet på rullskidor på skidskyttelegendaren Martin Fourcades skidfestival i franska Annecy.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons