Annons

Loui Eriksson dumpades – nu svarar Frölunda

Den tidigare NHL-stjärnan Loui Eriksson såg fram emot en ny säsong i Frölunda.
Det fick han inte.
"Vi valde en annan väg", säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Ishockey • Publicerad 9 maj 2023
Frölunda säger nej till Loui Eriksson för andra gången. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Eriksson berättar för GP att han var inställd på att fortsätta i Frölunda och att det inte var löneanspråk som låg till grund för att det inte blev någon fortsättning.

– Jag var jättemotiverad för ett år till – så det är klart att jag är besviken, säger Eriksson till GP.

Annons

– Frölunda ville gå en annan väg. Någon annan förklaring finns inte, fortsätter han.

Just en annan väg är även så som Frölunda förklarar avskedet på sin hemsida.

"Loui kom in och gjorde ett mycket bra jobb. I slutspelet, framför allt, visade han vilken smart och rutinerad spelare han är. Vi har haft en kontinuerlig dialog med Loui, men valde en annan väg", säger sportchef Fredrik Sjöström.

Det här är andra året i rad som Frölunda inledningsvis inte vill ha med 37-årige Eriksson i truppen. Inför säsongsstarten i fjol fick han också besked om att det inte fanns plats för honom i laget, men när halva säsongen var spelad vände Frölunda och kontrakterade honom. I det nyligen avslutade slutspelet var Eriksson, som har fler än 1 000 matcher i NHL på cv:t, en av göteborgarnas bästa spelare.

– Jag kände att jag kom i gång på våren när jag fick en fastare roll efter att ha jagat ikapp. Det hade varit jättekul att få bygga vidare på det, säger Eriksson.

Eriksson säger att han inte har några planer på att lägga av.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons