Annons

Frölunda tog åttonde raka hemmasegern

Rivalmötet mellan Frölunda och Färjestad såg ut att vara över redan i början på andra perioden. Men då vaknade värmlänningarna och pressade serieledarna hela vägen.
Ishockey • Publicerad 12 november 2020
"Jag har svårt för att kalla mig för målskytt. men om ni kollar på mina säsonger så gör jag mina mål. Det här betyder så mycket och självförtroendet växer", säger Robin Alvarez och gör en coronaanpassad målgest.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Målraketen far iväg efter Robin Alvarez mål mot Färjestad. Frölunda kunde vinna efter att ha fått kriga hela vägen genom tredje periodenFoto: Björn Larsson Rosvall/TT

Frölunda gick på pumpen senast mot Färjestad. Värmlänningarna vann med 3–0 i Karlstad och göteborgarna kom inte i närheten av sin kapacitet. Nu var Frölunda ute efter revansch i det som redan till vardags ses som ett rivalmöte.

När slutsignalen ljuder över Scandinavium konstaterar Frölundas Robin Alvarez att det börjar lossna. Två mål från skåningens klubba ger honom en rejäl boost. Samtidigt är han inte nöjd med matchbilden.

Annons

– Vi kom inte upp i samma nivå som i Luleå häromdagen. Vi var inte riktigt på tårna i försvarszon, analyserar han efter matchen.

Självförtroendet växer

Men hans två avgörande mål är är ändå något att ta med sig.

– Jag har svårt för att kalla mig för målskytt. men om ni kollar på mina säsonger så gör jag mina mål. Get här betyder så mycket och självförtroendet växer, säger han.

Första målet (3–1) kom i slutet av första perioden efter assistans både från Niklas Lasu och Mats Rosseli Olsen. Pucken gick som på ett snöre i en snabb omställning. Pucken satt i krysset bakom Färjestads målvakt Arvid Holm.

– Den första är jag nöjd med. Jag kom i lite dålig vinkel men sköt ganska snabbt och den sitter fint, säger han med ett brett leende.

I början av andra perioden kom kom andra mål (4–1).

– Lasu gör det väldigt bra och plockar bort sin spelar och jag lurar bort min. Det var ett lättare avslut. Jag hade ganska mycket nät att skjuta på, säger Alvarez.

Efter det målet trodde många i den glesa publiken att matchen var över. Men Färjestad bytte målvakt och tände till.

Under några minuter i andra tappade Frölunda koncepten och Färjestad kunde komma tillbaka. Daniel Viksten fick pucken nära kassen och kunde slå in den mellan benen på Johan Mattsson, 2–4 efter 12.44. 18 sekunder senare slänger Martin Johansson i väg pucken mot mål. En skymd Mattsson kunde inget göra, 3–4, och det var match igen.

Tredje perioden blev en kamp. Men Frölunda krigade och klockan blev Frölundas extra spelare och i takt med att sekunderna tickade ner blev Färjestad allt mer desperat.

"Besviken på oss själva"

Annons

– Jag är besviken på att vi inte ger oss själva chansen att åka härifrån med en, två eller tre poäng, Frölunda vinner totalt sätt rättvist måste jag tyvärr säga, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Det var Frölundas åttonde hemmaseger för säsongen: Göteborgarna är obesegrade i Scandinavium säsongen 2020-21.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons