Annons

Fulham åker ur Premier League

Fotboll • Publicerad 10 maj 2021
En besviken Alphonse Areola i Fulham-målet efter ett av Burnleys två mål under måndagskvällen. 0–2-förlusten innebär att Fulham åker ner i The Championship efter den här säsongen.
En besviken Alphonse Areola i Fulham-målet efter ett av Burnleys två mål under måndagskvällen. 0–2-förlusten innebär att Fulham åker ner i The Championship efter den här säsongen.Foto: Clive Rose/AP/TT

Fulham följer med Sheffield United och West Bromwich och ramlar ur den engelska fotbollens högstadivision efter den här säsongen. Det står klart efter 0–2 hemma mot Burnley, som samtidigt säkrade nytt Premier League-kontrakt.

Londonlaget Fulham har bara tagit fem segrar och skrapat ihop 27 poäng på de 35 avklarade omgångarna. Med tre matcher kvar att spela och tio poäng upp till Southampton och Brighton närmast framför, är möjligheterna att hänga kvar numera lika med noll.

Ashley Westwood kastade sig fram och stötte in 1–0 till Burnley i den 35:e minuten, fint framspelad av Matej Vydra. Strax före halvtidsvilan drog Chris Wood sedan ner rullgardinen helt för Scott Parkers mannar när han dundrade in 2–0 i det högra krysset.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons