Annons

Fyra bom sänkte Samuelsson: Lite mellanmjölk

Sebastian Samuelsson lyckades inte följa upp andraplatsen i sprint med en ny pallplats i jaktstarten i skidskyttevärldscupen i Nove Mesto.
Han slutade tolva efter att ha skjutit en bom i vardera fyra skjutningar.
Skidskytte • Publicerad 7 mars 2021
Sebastian Samuelsson var inte riktigt vän med geväret i jaktstarten i Nove Mesto och slutade tolva.
Sebastian Samuelsson var inte riktigt vän med geväret i jaktstarten i Nove Mesto och slutade tolva.Foto: Lubos Pavlicek/AP/TT

Norrmannen Tarjei Bø vann efter att bara skjutit en bom i loppet. Han vann med 13,5 sekunder före lillebror Johannes Tingnes Bø (två bom). Sprintsegraren Simon Desthieux, Frankrike, kom trea efter två bom.

Samuelsson var trots bommarna inte särskilt besviken.

Annons

– Det är lite surt, men ingen katastrof. Det blir lite mellanmjölk av allting och det är lite synd, säger han till TT.

– Men med tanke på fyra bom är en tolfte plats ganska bra.

Han har inget svar på varför det blev så många bom.

– Fokus kanske inte var riktigt med mig, jag kände mig lite mer stressad på skjutvallen idag. Men jag tror att det bara var en lite sämre dag.

Jesper Nelin åkte upp sig från 32:a plats i sprinten till 18:e plats i jaktstarten. Martin Ponsiluoma tappade däremot från 20:e till 34:e plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons