"Galant" Troja vann

Troja/Ljungby var tillbaka på hemmais efter två raka bortaförluster. Men i går besegrades Tranås med 4-1 (1-1, 2-0, 1-0) i Sunnerbohov.
Sport • Publicerad 14 januari 2006

-En galant match av oss, tyckte Jerry Andersson i Troja.

Troja hamnade i underläge i den första perioden, precis som man gjorde mot Gislaved i förra hemmamatchen. Då vände Troja på steken och historien upprepade sig i går.

Thomas Augustsson kvitterade till 1-1 med dryga minuten kvar av den första perioden och Augustsson såg därmed till att trojanerna fick hål på William Rahm i Tranåskassen.

I den andra perioden stack Troja ifrån till 3-1. Båda målen gjorda av Marcus Eriksson och han visade än en gång att han är guld värd för Troja. Senast mot Kristianstad saknades Eriksson och då saknades också något i Trojas spel.

-Det ska såklart inte underskattas när en sån klasspelare saknas. Nu var han tillbaka och det var skönt för vår skull, säger Jerry.

Drygt två minuter efter sina två mål drog Eriksson dock på sig 2+10 efter en interference och osportsligt uppträdande.

Troja grejade det och när andra perioden var till ända visade skottstatistiken 26-14 till hemmalaget.

Och då förstår ni att 3-1 var helt i sin ordning.

-Vi spelade riktigt bra i den andra perioden. Vi var lite för ivriga i den första men sen blev det stabilare. Kul också att de unga spelarna Mattias Nilsson och Johan Andersson gjorde så bra ifrån sig, tyckte Jerry.

Inledningen av den tredje perioden dominerades stort av ideliga besök i utvisningsbåsen. Efter halva den sista perioden hade domaren Claes Hilmersson visslat för inte mindre än sju tvåminutare.