Gamla synder blev Taifs fall

Två insläppta mål i boxplay i den första perioden. Tingsryds tränare Kari Rauhanen var dock mer förbannad på domaren än sina egna spelare efter förlustmatchen (3–2) mot Sundsvall.
Sport • Publicerad 20 december 2010

– Det var så många filmningar. Varenda kontakt våra spelare hade med dem så ramlade de och började gnälla. Det var alldeles för lätta utvisningar och för mycket teater, säger han

Inför den viktiga ”sexpoängsmatchen” mot bottenkonkurrenten Sundsvall i Hockeyallsvenskan så låg Tingsryd överlägset sämst i serien vad gäller spel i numerärt underläge.

Ungefär var tredje boxplay släpper man in ett mål. Trots att laget på senare tid spelat upp sig i den viktiga spelformen, så föll man i gårdagens match in i gamla ovanor.

– Det är för enkla misstag, men det är första gången på ett tag som vi spelar så här dåligt, säger Rauhanen.

Kapten Matt Davidson håller med sin tränare.

– Vi spelade inte särskilt bra defensivt i dag, vi kollade på fel saker och gav dem i stort sett två mål i den första perioden. säger Davidson.

– Jag tycker att vårt boxplay blivit mycket bättre, men blir det såhär fler matcher så kan man bli orolig.

Nej, Tingsryd var inte alls på tårna från första nedsläpp. Redan efter en dryg minut hade Sundsvall tagit ledningen med 1–0. Visserligen kvitterade Tingsryd kort därefter genom Fredrik Hansson, men innan perioden var slut hade Sundsvall tagit en bekväm ledning med 3–1. Spelarna i bortalaget såg ängsliga och rädda ut, och hade enorma problem med Sundsvalls aggressiva spel.

Rauhanen menade på att det tuffa spelschemat kanske har tagit på spelarna.

– De (Sundsvall) var klart fräschare och spelade dessutom hemma.

Den andra perioden var tämligen intetsägande. Den följde ungefär samma spår som den första, fast i ett sämre tempo. Spelarna, speciellt i Tingsryd, började bli lite griniga och det var inte förrän i slutet av perioden man faktiskt skapade ett par hyfsade chanser, bland annat genom Matt Davidson.

I den avslutande perioden så spelade Tingsryd upp sig ordentligt, eller som Kari Rauhanen uttryckte sig, ”I saw my own team in the third period”. Tingsryd reducerade genom ett väldigt vackert mål. Pucken gick som på snöre; Harlan Pratt spelade över pucken mellan Sundsvallsförsvararna till Jan Öberg som direktpassade till David Fredriksson som ensam i slottet inte gjorde något misstag – och gav lite nerv i matchen.

Det blev dock ingen kvittering, utan Tingsryd fick bege sig ut till bussen och den väntande snöstormen med noll poäng.

– Det är tråkigt. Inte just resultatet utan sättet vi spelade på, säger Davidson.

– Vi visste att det var en viktig match, alla var trötta, men det är ingen ursäkt.