Annons

Gareth Southgate: "Skäm inte ut oss"

Engelska supportrar har börjat anlända till Tyskland inför deras Nations League-möte. Då vädjar den engelska förbundskaptenen till sina egna.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2022
Englands förbundskapten Gareth Southgate är orolig inför matchen mellan England och Tyskland. Arkivbild.
Englands förbundskapten Gareth Southgate är orolig inför matchen mellan England och Tyskland. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

England och Tyskland har en långvarig fotbollsrivalitet, nu drabbas de samman i Nations Leagues A-grupp. När de möttes 2017 sjöng engelska supportrar motbjudande främlingsfientliga krigsramsor mot de tyska spelarna och supportrarna, något som beskrevs som ett lågvattenmärke av Englands fotbollsförbund FA.

England avtjänar just nu ett straff som de fick i samband med fjolårets EM-final. Flertalet biljettlösa engelska supportrar försökte ta sig in på finalarenan Wembley och slogs med personalen på plats.

Annons

– Du skäms när du hör om allt stök, du vet att det är en representation av ditt land, sade förbundskapten Gareth Southgate enligt The Telegraph.

Enligt den brittiska tidningen har 880 personer fått lämna in sina pass, så att de inte kan resa till matchen, dessutom har 1 122 personer blivit direkt bannlysta från matchen.

England har bara fått tillgång till 3 466 biljetter men det väntas vara betydligt fler engelsmän på plats i Tyskland.

– Det kommer alltid att finnas problem, men vi vill att våra fans ska åka till München och vara respektfulla, vi skulle vilja detsamma från de tyska supportrarna.

Ingen alkohol kommer serveras inne på arenan, dessutom har engelsk personal flugits in för att hjälpa den tyska polisen.

– Vi (laget) kan bara försöka sända de rätta signalerna, sedan får man lita på att folk kan bete sig, avslutade Southgate.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons