Annons

Gerell siktar på guld i SM

I dag startar bordtennis-SM i Eriksdalshallen i Stockholm.
Pär Gerell från Växjö är ute efter revansch på Jan-Ove Waldner efter förra årets finalförlust.
– Jag hoppas kunna vunna, helt klart, säger PG.
Sport • Publicerad 3 mars 2011

Pär Gerell är seedad tvåa, har fin form och vann silver i fjol efter att ha förlorat finalen mot J-O Waldner i strålande form. Därför är det rimligt att sikta högt – mot final och mot det första individuella SM-guldet.

– Jag är ju finalseedad och kom tvåa i fjol så det är klart jag siktar på att vinna, säger vänsterhänte Gerell som är fostrad i Dänningelanda BTK.

Annons

Om det blir final mot Waldner återstår att se.

– Vi får se hur långt han går och vilka man får möta på vägen, men det är många bra spelare som är med, säger Gerell och nämner Jens Lundquist och Robert Svensson som de två farligaste konkurrenterna.

– Sedan kan man ju aldrig räkna bort J-O (Waldner) eller Jörgen (Persson) heller.

Pär Gerell kommer närmast från spel i German Open där han föll i åttondelsfinalen.

– Jag slog två riktigt bra spelare och förlorade mot (Jean-Michel) Saive. De senaste tre-fyra månaderna har jag spelat riktigt bra så formen kan jag inte klaga på, säger PG som till vardags spelar i Chartres som ligger tvåa i den franska ligan.

I herrsingel ställer även Frejspelarna Fabian Åkerström (seedad nia), Andreas Törnkvist (seedad 12:a), Joachim Bachstätter och Alexander Lundh upp samt Simon Nilsson och Anton Åkesson från Dänningelanda, liksom före detta Dänningelandaspelaren Lukas Rydén.

– Det är ett gäng yngre spelare, bland andra ”Fabbe” och ”Törna, som är väldigt jämna och som kan slå oss (toppseedade) om de har en bra dag. ”Törna” vill säkert ha revansch på sig själv efter en ganska tung säsong i serien. Både jag och J-O hade haft en tung säsong bakom oss förra året och sedan gick båda till SM-final, säger Pär Gerell.

Gerell ställer även upp i dubbel, där han ihop med Jens Lundquist från Söderhamn är regerande svenska mästare.

– Vi har vunnit två år i rad och det är dumt att byta partner, sen hade det varit kul att vinna en tredje gång också, säger PG.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons