Annons

Gerell slog Möregårdh i gruppfinal i VM-kval

Jon Persson tog den fjärde VM-platsen i det svenska herrlandslaget i bordtennis. Det stod klart efter VM-kvaltävlingen i Köping i helgen där Pär Gerell slogs ut i finalen.
KÖPING • Publicerad 4 februari 2018
Pär Gerell förlorade den svenska kvalfinalen till lag-VM mot Jon Persson.
Pär Gerell förlorade den svenska kvalfinalen till lag-VM mot Jon Persson.Foto: Per Hällström

Sedan tidigare har den svenska förbundskaptenen Peter Blomquist nominerat Kristian Karlsson, Mattias Karlsson och Anton Källberg till den svenska truppen till lag-VM i bordtennis.

Den fjärde platsen i det svenska herrlandslaget stod mellan sex olika spelare som på lördagen fick göra upp i kval i Köping Arena.

Annons

Jon Persson vann den ena trelagsgruppen medan segern i den andra gruppen stod mellan Dänningelandafostrade Pär Gerell och Hovmantorpsbördige Truls Möregårdh.

Efter att såväl Gerell som Möregårdh besegrat Simon Arvidsson med 3–2 respektive 3-1 i set blev det en avgörande match mellan Gerell och Möregårdh om segern i den andra gruppen.

Till slut stod Gerell som segrare med 3–1 (11–5, 7–11, 11–6, 11–7) och avancerade därmed till kvalfinal.

I kvalfinalen föll Pär Gerell med 0–3 mot Söderhamnsspelaren Jon Persson, som därmed är inkvalad till det svenska laget till lag-VM i bordtennis som avgörs i Halmstad 29 april–6 maj.

Den femte platsen i det svenska VM-laget kommer hållas öppen till efter World Tour-tävlingen German Open i mars.

Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons