Gero dundrar: Mitt mål borde inte dömts bort

Inte ens två minuter hade spelats av första kvalmötet mellan IK Frej Täby och Öster när Alhaji Gero jublade efter att ha gjort 1–0.
Trodde han...
Sport • Publicerad 7 november 2014
AJ, AJ, ALHAJIAlhaji Gero deppar efter matchen. Bland annat fick han ett mål tveksamt bortdömt redan i andra minuten.Foto: Lena Gunnarsson
Stockholmaren Roberth Björknesjö fick uppleva en bedrövlig hemkomst när hans Öster rasade ihop borta mot IK Frej Täby.Foto: Lena Gunnarsson

Men domaren Per Melin från Gävle ansåg att Gero hade varit ojust mot hemmakeepern när han nickade in Patrik Bojents hörna.

– Ett helt felaktigt domslut. Det var ett fullkomligt regelrätt mål, sa en besviken Alhaji Gero efter matchen, som Frej Täby vann med 3–0.

Tränaren Roberth Björknesjö suckade uppgivet när det bortdömda målet fördes på tal.

– Sådan domslut har drabbat oss hela hösten. Jag har slutat irritera mig...

Såväl Björknesjö som Gero säger att Öster nu måste komma tillbaka och tro på en mirakulös vändning i returen.

– Jag tror absolut att vi kan vinna med fyra mål på söndag, säger Gero.

Björknesjö är inte lika säker:

– Tittar man på dagens match finns det ingenting som talar för att vi kan vinna med 4–0 på söndag. Men vi måste göra ett hedervärt avslut på säsongen. Och den viljan måste komma inifrån.

Östertränaren tyckte att Östers första halvlek i går var okej. Men han hade svårt att förklara den mentala kollapsen tidigt i andra halvlek.

– Det låser sig för killarna. De är inte så här dåliga egentligen.