Annons

Giggs ex-flickvän berättar om hot och våld

De hårda anklagelserna mot den förre fotbollsstjärnan Ryan Giggs fortsätter när hans tidigare flickväns vittnesmål till polisen nu spelats upp i rätten.
Kvinnan anklagar bland annat Giggs för att ha kastat ut henne naken från ett hotellrum.
Fotboll • Publicerad 9 augusti 2022
Förre Manchester United-stjärnan Ryan Giggs på väg till domstolen i Manchester.
Förre Manchester United-stjärnan Ryan Giggs på väg till domstolen i Manchester.Foto: Danny Lawson/AP/TT

Den 48-årige walesaren står bland annat åtalad för att ha misshandlat sin tidigare flickvän och hennes lillasyster.

Åklagaren tecknade en föga smickrande bild av den före detta Manchester United-stjärnan när rättegången inleddes i måndags, och anklagelserna mot Giggs från hans förra flickvän var minst lika hårda.

Annons

I det uppspelade vittnesmålet berättar den nu 38-åriga kvinnan att hon och Giggs träffades 2013, och då inledde ett förhållande medan hon fortfarande var gift, skriver brittiska medier.

Stora kärlek

Kvinnan beskriver Ryan Giggs som sin bästa vän och stora kärlek men säger samtidigt att hon var naiv, och att det fanns tydliga "röda flaggor" i hans beteende.

Kvinnan berättar hur hon bröt förhållandet 2016 men att han då inte vill lämna henne och relationen återupptogs efter en tid. Det var efter det hon uppger att våldsamheterna ägde rum.

Vid ett tillfälle 2017 säger hon att Giggs kastat ut henne naken från ett hotellrum sedan hon anklagat honom för otrohet. Hon anklagar honom också för att ha slagit henne och sparkat henne i ryggen.

Riskerar fem års fängelse

Ryan Giggs greps i november 2020, sedan han ska ha skallat flickvännen. Samma kväll uppges han även ha använt våld mot hennes syster.

Senare under tisdagen ska den tidigare flickvännen framträda inför rätten men från en annan lokal än rättssalen.

Rättegången beräknas pågå i cirka två veckor. Anklagelserna mot den tidigare Manchester United-stjärnan kan ge ett straff på fem års fängelse.

Fallet togs upp i domstolen för första gången i april förra året och då förklarade sig Giggs oskyldig på alla punkter. Han släpptes då mot borgen i väntan på den rättegång som nu återupptagits.

Giggs ses som en av Manchester Uniteds bästa spelare genom tiderna. Bland annat vann han Premier League 13 gånger.

Anklagelserna från ex-flickvännen och den kommande rättegången gjorde att han i juni avgick som förbundskapten för Wales.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons