Annons

Glas: "De är ganska långt bort"

1–5.
När Bayern München väl kom i gång var Häcken egentligen chanslöst, konstaterar landslagsbacken Hanna Glas.
Fotboll • Publicerad 9 december 2021
Hanna Glas under torsdagens match mot Häcken.
Hanna Glas under torsdagens match mot Häcken.Foto: Adam Ihse/TT

Häcken kontrollerade matchen i 35 minuter och tog ledningen. Med lite tur hade det till slut kanske kunnat bli lite nervöst även i den tyska mästarklubben.

Men två fasta situationer senare hade Bayern München ledningen redan i paus och i andra halvlek dominerade laget nästan helt.

Annons

Det tyder ändå på en viss klasskillnad, konstaterar Hanna Glas efter Champions League-mötet.

– Det är en stor temposkillnad mellan lagen och sedan har vi den individuella kvaliteten, säger Bayern Münchenbacken.

– I dag är de ändå ganska långt bort. De har vissa tendenser och kvaliteter, som Stina (Blackstenius) och (Johanna Rytting) Kaneryd. Men det är en bit bort i dag tycker jag.

"Gjorde det bra"

Samtidigt hyllar Glas det egna lagets vändning i matchen och får medhåll av tränaren Jens Scheuer.

Han vill dock inte riktigt erkänna att det hann gå lite frustration genom truppen under inledningen av matchen.

– Jag visar alltid mycket känslor. Men det var ju inte som vi ville spela. Häcken gjorde det bra, de var mer aggressiva än mitt lag, säger han.

– Vi pratade om det, att vi måste vara mer aggressiva i närkamperna och utnyttja ytorna som de gav oss. Jag är väldigt stolt över mitt lag, de visade sitt rätta ansikte i andra halvlek.

"Straffar oss hårt"

För Häckenspelarna blev det ännu en gång tydligt att nivåskillnaderna mellan damallsvenskan och Champions League kan vara rätt stora.

Häckens facit efter två matcher mot Bayern München: 1–9.

– Det är en tuff match i dag. Vi spelar mot ett otroligt bra lag, men vi släpper också in vissa för enkla mål. Det straffar oss otroligt hårt i dag och det ser vi på resultattavlan, säger Stina Blackstenius.

Annons

Anfallskollegan Johanna Rytting Kaneryd håller med.

– Första 35 har vi en jättebra period, vi hittar ytor och kan såra dem. Men i andra halvlek känns som att vi slår upp bollar på slump, jag vet inte om vi blir stressade, men känns inte lika kontrollerat.

– Men vi möter bra lag, det visste vi redan när lottningen kom, att det skulle bli tufft.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons