Annons

Glödhet Gustav överst på pallen

"Jakten på solen" hade premiär i går.
Med en strålande, glödhet Gustav Larsson i huvudrollen.
31-åringen från Gemla vann första etappen av Paris-Nice.
– Gött att få köra riktigt fort, säger han till Smålandsposten.
Sport • Publicerad 4 mars 2012
Gustav Larsson. Foto: Scanpix
Gustav Larsson. Foto: ScanpixFoto: 

Först elva minuters cykel.

Sedan många timmars uppståndelse.

Annons

Gustav Larsson stod i centrum när cykelsäsongen 2012 startade på allvar. Efter ett stolpe-ut-2011, och en säsongspremiär i skymundan, gick han nu på knock, fick ställa sig på prispodiet igen. Fick både blommor och ledartröjan.

– Det har varit fullt upp i flera timmar. Men det är ju bara bra när det blir så här, säger en glad Gustav Larsson från hotellrummet.

– Etappvinsten Giro d'Italia är fortfarande den största segern, men detta är inte så långt ifrån.

För söndagens triumf var riktigt, riktigt tung. Vacansoleil-DCM:s nyförvärv gick ut i mitten av startfältet, och avverkade de 9,4 kilometerna på 11.19,43 minuter. Efter målgången sa han till fransk tv:

– Det blir svårt att hålla ledningen.

Vädergudarna var dock på hans sida. Det hade varit fuktigt redan då Gustav Larsson kört, men när ett 15-tal åkare återstod öppnade himlen sig.

– En fördel för mig förstås.

I regnet droppade tungviktarna in en efter en. Utan att hota. Tills brittiske VM-tvåan Bradley Wiggins (Sky) dök upp. Men han missade segern med 1,52 sekunder. Trea var amerikanen Levi Leipheimer (Omega-Pharma).

Gustav Larsson var en överraskad segrare.

– Jag hade inte direkt väntat mig det här. Jag har känt mig stark i vinter, men den senaste veckan har jag varit trött och vilat. Då vet du aldrig var du står.

Annons

I dag fortsätter "Jakten på solen". Med en platt 185-kilometersetapp. Med Gustav Larsson i den gula ledartröjan.

– Vi får se hur länge jag kan behålla den. Det är mycket smådetaljer som avgör. Men jag ska försöka hänga i så länge jag kan.

Paris-Nice avslutas på söndag. Med 9,6 kilometers tempokörning ?

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons