Annons

Grants bakslag – missar första majorn

Hon hade sina förhoppningar.
Men nu står det klart att Linn Grant missar årets första major, Chevron Championship.
USA har förlängt inreseförbudet med ytterligare en månad.
Golf • Publicerad 6 april 2023
Linn Grant missar årets första major. Arkivbild.
Linn Grant missar årets första major. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist

USA är fortfarande försiktig med pandemin och vilka man släpper in i landet. Därför har man fattat ett beslut om att förlänga inreseförbudet för ovaccinerade med ytterligare en månad, till den 11 maj.

Beslutet är ett bakslag för golfstjärnan Linn Grant. Den ovaccinerade svenskan missar således årets första major, Chevron Championship, som avgörs om två veckor i Texas. Grant missar även lagtävlingen International Crown i San Francisco i början av maj där Sverige hade hoppats ha henne med.

Annons

I en tidigare intervju med TT sade stjärnskottet att hon hade vant sig vid situationen nu.

– Oavsett hur det blir kommer jag få fler tävlingar på LPGA-touren i år än förra året, och oavsett kommer jag kunna spela majors (British Open och Evian Championship). Så länge jag kan fortsätta spela och utvecklas och känna att jag har tävlingar som pushar mig och kan ta mig framåt, så sitter jag ganska lugn, sade Linn Grant.

23-åringen blev proffs i augusti 2021 och har vunnit fyra gånger på Europatouren. Där knep hon totalsegern efter kamp med kompisen Maja Stark i fjol. Linn Grant utsågs senare till "Årets golfare" i Sverige och fick ta emot priset "Årets nykomling" på Idrottsgalan i Avicii arena.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons