Annons

Green räddar Öster i kris?

Björn Stringheim är borta hela säsongen.
- Fruktansvärt, säger han.
Stringheims ersättare kan bli förre Österhjälten Claes Green.
- Det skulle vara klart intressant, säger han.
Sport • Publicerad 28 april 2004

Det var på träningen i måndags olyckan var framme. Kaspars Gorkss sköt ett skott mot Björn Stringheim som i sin tur skulle sparka bollen vidare.

Då hände något.

Annons

- Det small som ett pistolskott. Sedan kände jag en grym smärta i foten och trodde först att någon spelare sparkade mig på hälsenan. Sedan förstod jag att något hänt. Först trodde jag att det var en bristning men det visade sig att 75 procent av hälsenan var av, berättar en nedstämd Stringheim.

Han fördes till Växjö lasarett där han opererades akut. Han lämnade sjukhuset sent på natten - bedövad och med smärtstillande tabletter med sig hem.

"Det gör oerhört ont"

- Det gör oerhört ont, men jag försöker hålla foten högt så mycket jag kan. Då är smärtan inte lika intensiv.

Att en av superettans absolut bästa målvakter är långtidsskadad innebär naturligtvis en jätteförlust för Östers IF. Det mesta tyder på att det är slutspelat för Stringheim för säsongen. Och kanske är det slutspelat för alltid i Öster, eftersom Björns kontrakt löper ut i år.

- De goda nyheterna är att jag kommer att bli 100 procent återställd i hälsenan. Men nu får det bli kryckor och gips ett tag. Självklart kommer jag att stötta laget så mycket jag kan, fast det får bli från läktaren, säger Björn Stringheim.

Frågan är: Vad gör Öster nu? Klubbdirektören Ola Rydén: - Vi har två bra målvakter i Peter Kennfors och Robin Malmqvist. Kennfors får nu en möjlighet att bli förstemålvakt och jag är övertygad om att han tar den chansen. Det är tänkbart att vi kör med Kennfors och Malmqvist en lång tid framöver. Mer kan jag inte säga just nu.

"Jag är helt klart sugen"

Om Österledningen bestämmer sig för att värva en ny målvakt finns vissa krux. En utländsk målvakt är uteslutet fram till 1 juli. Först då öppnar det internationella transferfönstret.

Fram till dess kan svenska klubbar bara värva svenska licensierade spelare.

Annons

Claes Green är licensierad och fortfarande Växjö BK:s spelare.

Green bekräftar att han redan varit i kontakt med Öster.

- Jag är helt klart sugen på att återvända dit. Min uppgift blir väl i så fall i första hand att stötta upp bakom Peter Kennfors. Jag har varit ifrån fotbollen ett tag och lär nog behöva både ett och annat träningspass i kroppen.

n n Går det att kombinera jobbet som brandman med att vara målvakt i Öster?

- Så långt har jag inte tänkt än.

Klart är att Peter Kennfors vaktar Östers mål på söndag mot Café Opera borta. Claes Green kan han ta upp målvaktskampen först efter sju karensdagar .

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons