Annons

Grotnes ska ta revansch i Norge

Växjö Lakers målvakt Pål Grotnes, 28, laddar för att spela A-VM för sitt Norge.
Nästa säsong spelar Pål också i norska elitserien.
Sport • Publicerad 15 mars 2006

- Det lär bli så. Jag har fyra anbud, samtliga från norska klubbar, och tre av de aktuella klubbarna finns här runt Fredrikstad, nära svenska gränsen, berättar Päl Grotnes i telefon från västra grannlandet.

Att han fortsätter sin hockeykarriär i Norge är till stor del av sociala skäl.

Annons

- Min norska sambo Grohege har ett bra jobb på psyksjukhus och vi trivs i Fredrikstad som bostadsort.

Pål Grotnes, som tidigare spelat för moderklubben Kungsbacka, Västra Frölunda, Mölndal, norska Stjernen, franska Clermonts-Ferrandes, Halmstad Hammers, är inte nöjd med sin säsong i Växjö Lakers.

- Jag rosade inte marknaden direkt. Hela min säsong i Lakers var upp och ned.

Nu ska "Pålle" ta revansch i Norges landslagskasse.

Tillsammans med Jonas Nordgren, just nu upptagen av slutspelet med Storhamar, ser han fram emot målvaktsjobbet i A-VM med start 5 maj.

- Nu ska vi ha målvaktsträning med Torbjörn Orrskaug i Hamar och 27 mars samlas landslaget i Oslo för två pass om dagen.

Roy Johansen, som varit förbundskapten de tre senaste åren, har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Kontinuitet var ordet.

I A-VM väntar nio matcher med start mot USA, Kanada och Danmark.

- Lite lättare att ladda inför de matcherna än inför en bortamatch i Arboga, säger Pål Grotnes, som gjort ett 20-tal A-kamper.

n n Kan Norge skrälla?

Annons

- Visst kan vi det i någon match. Ett laddat Norge spelade jämnt med Schweiz. Vi har ett ganska bra lag och målet blir att slå Danmark. Vi ska hålla oss kvar i A-gruppen, svarar Växjö Lakers målvakt.

En målvakt som snart blir norrman på heltid.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons