Annons

”Grymt nyttig match” för Lakers

Flera spelare gav positiva formbesked när Växjö Lakers inledde sin Finlandsturné.
Detta efter 3–2-seger (3–1, 0–1, 0–0) mot Vasa Sport i torsdagens träningsmatch.
Sport • Publicerad 20 augusti 2010

– En grymt nyttig match. Det märktes att det var på liten rink vi spelade. Det gick verkligen undan, kommenterade tränaren Janne Karlsson.

Efter mål av Steve Saviano, Johan Andersson och Joakim Hillding lyckades Lakers skaffa sig en tvåmålsledning efter den första perioden. Effektiviteten var snudd på maximal.

Annons

I mittperioden tog Vasa över och reducerade till 3–2, men därefter föll inga fler mål i matchen.

Steve Saviano gjorde säsongsdebut och var Växjös bäste spelare. Han trivdes tillsammans med fjolårets vapenbroder Gustav Hjalmarsson och nye Dustin Johner, som ska ersätta Erik Lindhagen i den kedja som imponerade stort i våras.

Bra betyg i Växjölaget får också målvakten Oscar Alsenfelt, som skötte sig exemplariskt, och nykomlingscentern och målskytten Joakim Hillding. I dag inleds fyralagscupen Växjö deltar i, med match mot samma Vasa. I andra semifinalen möts Ilves och Lukko Rauma.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons