Annons

Guide: Skid-VM, tisdag

Sverige har inlett skid-VM strålande och är med redan fyra insamlade medaljer bara en ifrån den totala prestationen i Seefeld 2019.
På damernas 10 kilometer fri stil finns stora chanser till nya pallplatser.
Här är det du behöver veta inför dagens tävling.
Skidor • Publicerad 2 mars 2021
Frida Karlsson har redan ett VM-silver i Oberstdorf. På tisdag siktar han på på en ny medalj i 10 km fri stil.
Frida Karlsson har redan ett VM-silver i Oberstdorf. På tisdag siktar han på på en ny medalj i 10 km fri stil.Foto: Adam Ihse/TT

Vad: 10 kilometer fri stil, individuell start, damer, skid-VM i Oberstdorf.

När: Klockan 13.15.

Annons

Tv/radio: SVT och P4 Radiosporten.

Svenska deltagare: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Maja Dahlqvist.

Svenska medaljchanser: I lördagen skiathlon blev det dubbla svenska medaljer, och Frida Karlsson och Ebba Andersson (silver respektive brons i skiathlon) är på nytt starka kandidater till pallen. Det blir också intressant att se Charlotte Kalla, som efter en strulig säsong åkte in på en stark femteplats i skiathlon.

Favoriterna: Therese Johaug var i en klass för sig när hon tog hem guldet i skiathlon. På 10 km fritt är det individuell start som gäller och då är norskan om möjligt en ännu större favorit. Allt annat än guld får ses som en missräkning.

Amerikanskan Jessica Diggins är annars en outsider. Så sent som i Falun i slutet på januari vann hon just den här distansen före Johaug. Diggins har dock haft en tung start på VM och var nästan två minuter bakom Johaug i lördags.

Medaljörer, VM 2019, damer (klassisk stil): 1) Therese Johaug, Norge, 2) Frida Karlsson, Sverige, 3) Ingvild Flugstad Østberg, Norge.

Medaljörer, OS 2018, damer (fri stil): 1) Ragnhild Haga, Norge, 2) Charlotte Kalla, Sverige, 3) Marit Bjørgen, Norge.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons