Annons

Gunnarsson får spela vidare i Norge

Växjös beachvolleyproffs Stefan Gunnarsson och hans partner Hannes Brinkborg nöjde sig inte med att bara kvala in till World Tour. I norska Kristiansand vann också svenskarna en match i huvud- tävlingen.
Sport • Publicerad 13 augusti 2010
Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson.
Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson.Foto: Lena Gunnarsson

– Det känns bra att få spela vidare här, konstaterar Stefan Gunnarsson.

Sverige inledde med förlust mot Estlands Jaani/Vesik med 16–21, 21–18 och 14–16. Estländarnas matchboll var en serve som blev en nätrullare.

Annons

– Surt. Vi hade en hel del otur i den matchen som kunde ha gått åt vilket håll som helst, säger Stefan Gunnarsson.

I nästa match mot Bulgariens Miteu/Nesher, som i sin första match åkt på en 0–2-förlust mot Brasilien, var svenskarna piskade att vinna. Stefan och Hannes vann med 17–21, 21–19 och 15–12.

– Vi var inte riktigt med i första set, vi uppträdde lojt, men vi tog tag i det. Vi servade tuffare och bestämde oss för att gå för seger till hundra procent.

World Tour spelas efter modell dubbeleliminering. Det betyder att efter två förluster är det bara att packa restrunken.

Genom Bulgarien-segern är Sverige kvar på förlorar- sidan och möter i?dag Kanada.

– Kanada är ett bollskickligt lag. Vi har tränat mot Kanada och jag bedömer våra segerchanser som hyfsade, säger Stefan Gunnarsson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons