Annons

Gunnarsson till huvudturneringen

Växjös beachvolleyproffs Stefan Gunnarsson, 28, var en glad man igår. Stefan och hans partner Hannes Brinkborg kvalade in i huvudtävlingen i World Tour i norska Kristiansand.
Sport • Publicerad 12 augusti 2010

– Vi gillar Norge. Senast vi spelade på World Tour var när vi nådde huvudtävlingen i Stavanger i slutet av juli, berättar Stefan Gunnarsson i telefon från Norge.

När Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg vann SM i Malmö vred sig Hannes i smärtor sedan han vrickat foten svårt. Men i Kristiansand kunde han gå för fullt.

Annons

– Hannes tejpade foten och kände inte av skadan nämnvärt, säger Stefan.

Gunnarsson/Brinkborg inledde med att besegra svenska paret Petter Jonsson/Björn Hutsfelt med 21–12 och 21–17.

– Vi kände till motståndet väl och vi spelade riktigt bra.

Matchen mot Kanada blev hårdare, men Gunnarsson/Brinkborg vann med 17–21, 21–15 och 15–13.

– Vi höll uppe modet. V har haft en tendens att spelmässigt gå ned oss när vi tappat i matcherna. Men den här gängen svarade vi för en krigarmatch rakt igenom.

I huvudtävlingen inleder Gunnarsson/Brinkborg mot Estland i dag. I nästföljande match väntar antingen Brasilien eller Bulgarien.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons