Annons

Gustav skadad i vurpa – säsongen över

Proffscyklisten Gustav Larsson ligger på Varbergs lasarett med en sprucken ryggkota.
Den fortsatta karriären kantas därmed av frågetecken.
– Den här säsongen är i alla fall körd, säger Larssons pappa Lars-Erik.
Sport • Publicerad 25 juni 2014
Skärmdump från Gustav Larssons Twitterkonto. Foto: Gustav Larsson
Skärmdump från Gustav Larssons Twitterkonto. Foto: Gustav LarssonFoto: 
Gustav Larsson ligger på Varbergs lasarett efter att ha vurpat på träning utanför Varberg.
Gustav Larsson ligger på Varbergs lasarett efter att ha vurpat på träning utanför Varberg.Foto: Peter Dejong

Det var under ett träningspass på onsdagsförmiddagen olyckan var framme. Gustav Larsson vurpade, landade illa och skadade ryggen. Enligt Gustavs pappa Lars-Erik rör det sig om en liknande skada som den Gustav ådrog sig vid en vurpa i Kanada för elva år sedan.

– Han fick välja mellan att stelopereras och att bära korsett. Han valde korsett. Under tre månader kommer han att få ha den på sig. Sedan får vi se vad som händer.

Annons

Är hans fortsatta karriär rentav i fara?

- Gustav är tuff och kommer inte att ge sig i första taget. Men den här säsongen är i alla fall körd. Det är helt klart, säger Lars-Erik Larsson.

På Twitter la Gustav Larsson själv ut en bild från sjuksängen, som visade ett blåslaget ansikte. "Sad to say it.. No SWE champs for me this year" skrev han.

33-årige Gustav Larsson från Gemla kan se tillbaka på en fin cykelkarriär. Han har representerat sju olika proffsstall sedan 2001 och meriterna toppas av ett VM-silver i tempo från 2009. Han laddade upp för cykel-SM i Götene när olyckan var framme.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons