Annons

Gustavsson har klivit ner i båset

Tingsryds AIF:s sportchef Anders Gustavsson hade i går tagit klivet ner från läktarplats till båset när Tingsryd 5–3-besegrade Västerås.
Sport • Publicerad 30 december 2010
Tingsryds sportchef Anders Gustavsson (till vänster) i samspråk med tränaren Kari Rauhanen under gårdagens segermatch mot Västerås.
Tingsryds sportchef Anders Gustavsson (till vänster) i samspråk med tränaren Kari Rauhanen under gårdagens segermatch mot Västerås.Foto: Lena Gunnarsson

– Anders ska försöka få ihop det hela. Att byta tränare mitt under säsongen, som vi har gjort, är inte helt enkelt men vi var tvungna att göra det, säger Taifs ordförande Torsten Liljegren.

Anders Gustavssons roll i föreningen kommer att förändras en del även i övrigt.

Annons

– Vi måste göra det möjligt för Anders att helt fokusera på det sportsliga. Att han flyttar ner i båset är ett exempel på det. Men det betyder å andra sidan att Anders måste avlastas på annat håll.

Hur då?

– Tanken är att Anders inte ska jobba så mycket på kansliet under resten av säsongen. Vi i styrelsen kommer att ta över hans tidigare arbetsuppgifter där. Vi får helt enkelt dela upp det kanslijobbet mellan oss under resten av säsongen, säger ordförande Liljegren.

Anders själv säger så här om sin "nya" roll:

– Det har varit lite sned fördelning på mina arbetsuppgifter. Nu kan jag fokusera på det sportsliga och så var det också tänkt från början. Men min uppgift i båset är uteslutande att vara positiv och peppa.

Assisterande Taif-tränaren Larry Pilut tycker inte att sportchefens entré i båset är särskilt anmärkningsvärd.

– Det är ju inte direkt unikt och i det läget vi är känns det bra med lite stöttning "utifrån". Och om vi tar tre poäng varje gång Anders gör oss sällskap i båset får han komma till oss hur många gånger som helst?

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons