Annons

Gustens bästa match

Målvakten Gusten Törnqvist gjorde fem matcher för Växjö Lakers förra säsongen.
Men hans bästa match i Växjö Ishall kom i går...
Törnqvist storspelade nämligen när hans Almtuna besegrade Växjö med 3-2.
Sport • Publicerad 16 januari 2006

- Detta var en verkligt skön seger. Det är alltid härligt drag på läktarna i Växjö och därför skitkul att spela här. En eloge till fansen, säger Törnqvist.

Och då mende han inte Almtunas fans. De lyste nämligen helt med sin frånvaro i Växjöhallen - trots att deras favoriter på allvar kan blanda sig i kampen om fjärdeplatsen om det blir seger hemma mot Bofors på fredag.

Annons

- Det går bra nu. Både för mig och laget. Jag har gjort många bra matcher senaste tiden, säger Gusten.

Efter sejouren i Lakers förra säsongen vet han förstås att Växjö är ett bra hemmalag.

- Som bortamålvakt måste man han en bra dag här. Annars kan det lätt bli fyra, fem mål i baken. Nu blev jag lite orolig när jag släppte in Växjös 3-2-reducering billigt mellan benen, men i tredje perioden fungerade det mesta.

n n Någon speciell räddning som du är extra nöjd med?

- Trots att jag stoppade flera frilägen är jag nog mer nöjd med några sidledsförflyttningar, svarar Gusten.

Taktiken gick inte hem

Inför matchen hade Växjös spelare fått order om att skjuta höga skott eftersom Gusten gärna går ner på knä. Men med facit i hand kan konstateras att båda Växjös mål kom efter skott utmed isen.

- Det är aldrig fel att ha koll på motståndarna, men den här gången gick inte Växjös taktik hem, säger Gusten och ler belåtet.

Han medger dock:

- Jag har utvecklat mitt spel i år och blivit bättre på höga skott.

Annons

Törnqvist hamnade, utan att veta om det, i fokus när Växjö Lakers efter 9.55 i tredje perioden fick ett kvitteringsmål bortdömt.

Tveksamt domslut

Pucken låg lös strax intill Gustens benskydd, men domaren var skymd och såg det inte. Därför blåste han av spelet strax innan Växjös spelare petade in pucken i mål.

- Själv hade jag noll koll på var pucken befann sig. Om domaren väntat med att blåsa hade det blivit mål, säger Gusten.

Domaren, Björn Larsson från Ljusne, hävdar dock att han dömde bort målet eftersom Växjös Johan Andersson knuffade in en annan spelare i målgården.

Hursomhelst, i den situationen hade Gusten Törnqvist tur. Men det ska som bekant en bra målvakt ha.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons